Crna Gora ima dve meč lopte za EP, prva je Austrija

KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore želi da protiv Austrije iskoristi prvu, od dve meč lopte sa plasman na sedmo uzastopno Evropsko prvenstvo.

Crnogorske košarkašice 9. februara sa početkom u 18 časova igraju protiv Austrije, a tri dana kasnije je duel sa selekcijom Danske, takođe u Podgorici. Jedna pobeda donosi prvo mesto u grupi i plasman na šampionat Evrope, a posao reprezetaciji Crne Gore je znatno olakšala činjenica da je selekcija Rusije, koja je bila u grupi sa Crnom Gorom, Danskom i Austrijom, suspendovana.

KSCG

„Mečeve koji slede, zbog povreda će propustiti Milica Jovanović i Jovana Pašić. Očekuje nas teška utakmica“, rekla je Jelena Škerović na konferenciji za novinare, pa nastavila:

„Od prvog minuta moramo da nametnemo naš ritam, da zaustavimo tranziciju i brzu igru. Moramo anulirati njihove prednosti, iskoristiti njihove mane, a naše kvalitete. Verujem da ćemo već protiv Austrije obezbediti mesto na šampionatu Evrope”.

fiba.basketball

Jelena Škerović je  apelovala na publiku da dođe u što većem broju, da naprave dobru atmosferu u energiju na tribinama, a na reči Jelene Škerović nadovezala se jedna od najboljih košarkašica planete Jelena Dubljević, koja je odlučila da se vrati iz “penzije”, pomogne državnom timu da stigne do još jednog velikog takmičenja, a zatim na njemu da stavi tačku na sjajnu reprezentativnu karijeru.

„Kada se ima u vidu baza i kvalitet lige uspeh dobija na značaju. Imamo kontinuitet igranja na velikoj sceni i želimo to da produžimo. Biće teško, Austrija i Danska su selekcije koje igraju atipično i nepredvidivo. Nije prvi put da igramo sa njima, sve zavisi od nas. Nemam nikakvu dilemu da ćemo izboriti plasman na šampionat Evrope jer je atmosfera u timu vrhunska, a objektivno smo kvalitetnija selekcija od Austrije i Danske”, rekla je Jelena Dubljević.

fiba.basketball

Crna Gora je u dosadašnjem delu kvalifikacija odigrala dva meča u gostima i ostvarila oba trijumfa. Savladala je Austriju 70:60 i Dansku 67:60. Rezultati sa Rusijom su ubrisani, a prvu meč loptu za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta Crna Gora će nastojati da iskoristi 9. februara sa početkom u 18 časova protiv Austrije.

 

Komentari

Vaš komentar