EP (U16): Francuska nadigrala Hrvatsku, sigurna Španija

Eurobasket 16. avg 202216:01 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Francuske i Španije, momci do 16 godina, izborili su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Severnoj Makedoniji. Francuska je nadigrala Hrvatsku sa 97:59, dok je Španija bila bolja od Poljske sa 96:54.

Prevagu na tasu Francuske, doneli su Nolan Traore sa 17, Jonas Bolafe sa 13, Talis Solhak sa 11 i Mohamed Dikate sa 10 poena. Bolji od ostalih, kod selekcije Hrvatske bili su Ivan Volf sa 11, Dino Subašić sa 10 i Vito Perković sa osam poena.

fiba.basketball

Prva dva duela osmine finala nisu donela neizvesnost. Francuska i Španija su dominirale od prvog do poslednjeg minuta i bez problema su stigle do TOP 8 faze, sa realnim izgledima da se umešaju u borbe za medalju.

S druge strane, Hrvatsku i Poljsku, očekuje borba za plasman od 9. do 16. mesta, odnosno borba za opstanak i elitnoj diviziji, do koga neće biti lako stići, jer čak tri selekcije, sele se iz divizije A, u diviziju B.

fiba.basketball

Francuska će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela između Italije i Crne Gore, dok će se Španija za mesto u polufinalu boriti sa boljim iz duela Slovenija – Holandija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!