EP (U16): Italija bolja od Crne Gore, Slovenija u TOP 8

Eurobasket 16. avg 202218:19 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore, momci do 16 godina, nisu uspeli da naprave iznenađenje na Evropskom prvensvu koje se održava u Severnoj Makedoniji, poraženi su u osmini finala od Italije sa 78:72, dok je Slovenija uspela da opravda ulogu favorita protiv Holandije 78:66.

Crna Gora će u razigravanju od 9. do 16. mesta, na putu ka ostvarenju primarnog cilja, a to je opstanak u diviziji A, igrati protiv Hrvatske, dok će Slovenija u četrtfinalu igrati protiv Španije.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Andrija Jošović i David Mirković sa po 23, odnosno Marko Radunović sa 11 poena. Prevagu na tasu Italije, doneli su Dame Sar sa 24, Stefano Tručeti sa 17 i Leonardo Velasin sa 11 poena.

Prevagu na tasu Slovenije protiv Holandije, doneli su Urban Kroflić sa 24, Vit Hrabar sa 13 i Maj Dolinšek sa 11 poena. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dvejn Aristode sa 16, Vamba Ngate sa 15 poena.

fiba.basketball

Podsećanja radi, pored borbi za medalje na Evropskom prvenstvu, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba, zanimljive će biti i borbe za opstanak, a iz A divizije, u diviziju B, preseliće se tri reprezentacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!