EP (U16): Srbija veoma blizu plasmana u diviziju A

Eurobasket 25. avg 202216:09 0 komentara
fiba.basketball

Košarkašice Srbije, devojke do 16 godina, pobedile su Bugarsku sa 64:63 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, pa sada imaju dve meč lopte za plasman u diviziju A.

Najefikasnije u sastavu Srbije, bile su Lana Marić sa 16, Minja Aranđelović sa 15 i Jovana Popović sa 13. Kod Bugarske, raspoložene za igru u napadu, bile su Monika Borisova sa 19, Denitsa Manolova sa 17 i Elena Dragoeva sa 12 poena.

Bugarska, koja je zahvaljujući boljem koš količniku sprečila Crnu Goru da stigne do četvrtfinala, bila je ravnopravan rival u prvom poluvremenu, ali je Srbija, tokom treće deonice uspela da pobegne na 53:41. Bugarska je stigla do triler završnice u kojoj je više snage i koncentracije imala Srbija.

fiba.basketball

Srbiju sada očekuje polufinalni duel sa boljom selekcijom iz meča između Austrije i Švedske. Pobeda garantuje plasman u elitnu diviziju, a u slučaju poraza, Srbija bi imala još jednu priliku, u borbi za treće mesto.

Podsećanja radi, u diviziji A su selekcije Hrvatske, koja je stigla do polufinala, odnosno selekcija Slovenije, koja je obezbedila opstanak, a za mesto u elitnoj divziji bori se i selekcija BiH, koju očekuje pakleno težak posao protiv reprezentacije Turske.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!