EP (U16): Srbija vs. Hrvatska za opstanak, poraz Slovenije

Eurobasket 19. avg 202218:27 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Hrvatske, momci do 16 godina, nisu uspeli da stignu do četvrtfinala, poraženi su od Francuske, a nakon poraza od Crne Gore došli su u poziciju da se grčevito bore za opstanak u diviziji A, na Evropskom prvenstvu.

Prvu od dve prepreke su uspešno prebrodili. Hrvatska je u razigravanju od 13. do 16. mesta, pobedili Holandiju sa 79:67, pa će okršaj između Hrvatske i Srbije, koja je nešto ranije pobedila Dansku sa 87:63, dati odgovor na pitanje, koja selekcija ostaje u diviziji A, a koja se zajedno sa Danskom i Holandijom seli u diviziju B.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Vito Perković sa 19, Domenik Dolić sa 16, Josip Pavković sa 14 i Ivan Volf sa 11 poena.

Slovenija je jedina od selekcija iz regiona uspela da stigne do četvrtfinala. Poražena je od Španije sa 87:68, a zatim je u razigravanju od petog do osmog mesta, poražena od Italije sa 72:57.

fiba.basketball

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Maj Dolinšek i Urban Kroflić sa po 12, odnosno Filip Petkovski sa 11 poena.

Podsećanja radi, od ostalih selekcija iz regiona, Crna Gora i Severna Makedonija su izborile opstanak u diviziji A, a boriće se za plasman od 9. do 12. mesta.