EP (U16): Srbiji sledi grčevita borba za opstanak

Eurobasket 17. avg 202222:48 0 komentara
fiba.basketball

Košarkaši Srbije, momci do 16 godina, poraženi su posle trilera od Letonije sa 78:76, pa će do kraja Evropskog prvenstva, voditi grčevitu borbu za opstanak, sa selekcijama Hrvatske, Danske i Holandije.

Srbiji trebaju dve pobede kako bi stigla do kote 13, jer se tri selekcije sele u B divziju, a prva prepreka selekciji Srbije, biće selekcija Danske. Drugi par u borbi od 13. do 16. mesta čine Holandija i Hrvatska.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Savo Drezgić sa 25, Almir Asani sa 14, Miroslav Bogdanović sa 13 i Filip Ružičić sa 11 poena. Prevagu na tasu Letonije, doneli su Martins Kilups sa 19, Kristers Skrinda sa 17 i Rolands Šulc sa 13 poena.

Letonija je na 60 sekundi pre kraja vodila sa 75:72, Savo Drezgić je sa četiri uzastopna poena doneo preokret, ali je trojku pogodio Rolands Šulc. Srbija je imala osam sekundi za poslednji napad, nije uspeo ponovo da pogodi Drezgić pa je usledio veliko slavlje Letonaca.

fiba.basketball

Opstanak su obezbedili Slovenija, koja će igrati za plasman od petog do osmog mesta, odnosno Crna Gora i Severna Makedonija. Crna Gora je pobedila Hrvatsku sa 72:65, a Severna Makedonija je bila bolja od Danske – 83:64.

Kada su borbe za medalje u pitanju, u polufinalu, snage će odmeriti Španija i Francuska, odnosno Litvanija i Grčka.

Košarkaši iz regiona, takmičenja mlađih selekcija završavaju sa dve medalje. Crna Gora je osvojila bronzanu medalju na U20 Evropskom prvenstvu, a Srbija bronzanu medalju na U18 šampionatu Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!