Košarkaška reprezentacija BiH najavljuje „neke promene“

Eurobasket 26. feb 202422:33 0 komentara
košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić govorio je za medije posle poraza svojih izabranika od favorizovane Francuske. Dotakao se Bećiragić i suđenja, ali i eventualnih novih naturalizovanih igrača.

Francuzi su slavili i protiv Bosne i Hercegovine u dupke punoj dvorani „Mejdan“ – 74:64.

Kvalifikacije za Evrobasket:

„Na sastanku smo se pripremali. Imali smo četiri stvari za zadatke, jedan je bio kontrola skoka. Bez toga nemamo šansu da odradimo kontranapad. Koliko god da smo imali dobru odbranu, tih deset skokova im je dalo šansu za poene iz drugog napada. Međutim, odmah da se razumemo, nije lako. Mi smo fizički slabiji i niži od njih. Znali smo da je to naša mana, a oni su to uspeli da iskoriste. Potrošili su nam energiju i faulove. Znali smo i da će nas pritiskati po cijelom terenu, ali i to smo ukalkulisali. Mislio sam da ćemo sa ovom atmosferom bolje šutirati za tri poena. Imali smo veliki broj slobodnih šuteva. Trebalo nam je samo tri da podignemo publiku, mislim da bismo ih ‘samleli'“, rekao je posle utakmice Adis Bećiragić.

Suđenje?

„Nije zahvalno razgovarati mnogo o tome. Nama kada gledamo pod adrenalinom i uzbuđenjem, učinilo se da je bilo bar pet-šest grešaka. Ako su i tri greške, promene ritam utakmice. To su iskusne sudije i ne greške tako lako. Ne možemo da se borimo protiv toga, osim što možemo pogoditi koju trojku više. Što se tiče budućnosti, moraćemo da napravimo neke promene. Ako to bude stranac, da to bude malo mlađi i neko ko je ‘fit’ našoj ekipi. Naravno da nije lako. Najvažnije je da pogodimo karakter igrača, a ne da neko dođe, iskoristi naš pasoš, bude dva prozora i ‘doviđenja-prijatno'“, zaključio je Bećiragić.

promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!