Moglo i bolje: Srbija dobila rivale u kvalifikacijama za EP

Eurobasket 8. avg 20239:15 > 11:49 16 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za plasman na Evropskop prvenstvo 2025. igrati u grupi G zajedno sa selekcijama Finske, Gruzije i Danske, odlučeno je žrebom u Minhenu.

Povezane vesti

Naredni kontinentalni šampionat će biti održan na Kipru, Letoniji, Poljskoj i Finskoj, a sve prenose ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

Otežavajuća okolnost za selekciju Srbije je što je u grupi sa jednim od domaćina prvenstva, a to znači da će iz grupe G na Evrobasket Finska i dva najbolja tima iz grupe.

Od selekcija iz regiona, Slovenija je u grupi A sa Portugalijom, Ukrajinom i Izraelom, Crna Gora u grupi D sa Švedskom, Nemačkom i Bugarskom, Hrvatska u grupi E sa Kiprom, Bosnom i Hercegovinom i Francuskom, a Severna Makedonija u grupi H sa Litvanijom, Poljskom i Estonijom.

Print screen

FIBA je dan ranije objavila kako će izgledati šeširi, a u najjačem su pred Srbije bile još selekcije Španije, Slovenije i Francuske. Orlovi su za rivale dobiti reprezentacije iz četvrtog (Finska), petog (Gruzija) i osmog (Danska) šešira.

Na šampionatu će biti osam grupa sa po četiri tima, iako je postojala mogućnost Srbija nije u grupi sa Hrvatskom i/ili Bosnom i Hercegovinom.

Na završni turnir će se plasirati tri prvoplasirane ekipe iz grupa, osim onih grupa u kojima su domaćini Evropskog prvenstva, koji automatski prolaze, a uz njih idu dva najbolja plasirana tima iz njihove grupe.

Kvalifikacije će se odigrati kroz tri prozora: 19-27. februar 2024, 18-26. novembar 2024. i 17-25. februar 2025. godine.

Titulu osvojenu 2022. braniće selekcija Španije.

Uživo

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare