Srbija prva posle februarskog prozora, Estonci iznenađenje

Eurobasket 28. feb 202415:18 0 komentara
fiba.basketball

FIBA je izbacila novu listu najboljih evropskih reprezentacija posle februarskog prozora kvalifikacija, a na prvom mestu se nalazi reprezentacija Srbije.

Srpska reprezentacija je zabeležila dve pobede na isto toliko mečeva (protiv Finske i Gruzije) i tako je pretekla Francusku koja je držala prvo mesto do ovog momenta. Svetski vicešampioni su bili sigurni u obe utakmice i tako sebe stavili na pol poziciju pred nastavak evropskih kvalifikacija koje će biti u novembru.

Najprijatnije iznenađenje je reprezentacija Estonije, koja je predvođena Maikom Kocarom, košarkašem Baskonije, zabeležila dve pobede i to jednu protiv Litvanije, njihovu prvu u istorji Baltičkog derbija. U drugom meču grupe su savladali Severnu Makedoniju u Skoplju i tako novembarske mečeve dočekuju sa prvog mesta u grupi H.

Svetski šampion, reprezentacija Nemačke, se obrukala protiv Bugarske i neočekivano izgubila utakmicu u Sofiji. Prethodno su Nemci ubedljivo slavili protiv Crne Gore, ali ih poraz od Bugara stavlja na deveto mesto najboljih evropskih reprezentacija.

Pročitajte još:

Letonija i Belgija su odlično odigrale februarski prozor, pa su sada treća, odnosno sedma najbolja reprezentacija. Slovenija je skočila za četiri mesta, pa je sada šesta, Hrvatska je zadržala 13. mesto, Crna Gora je 15, a Bosna i Hercegovina jedno mesto ispod. Severna Makedonija je takođe zabeležila skok od četiri mesta i zauzimaju 24. poziciju.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!