Veliko pojačanje: Jelena Dubljević ponovo u državnom timu

Eurobasket 4. okt 202216:29 0 komentara
fiba.basketball

Posle razgovora sa čelnicima Košarkaškog saveza Crne Gore, jedna od najboljih košarkašica planete, Jelena Dubljević, pokušaće da pomogne reprezentaciji u borbi za plasman na još jedno veliko takmičenje.

Naime, Jelena Dubljević (35) će ponovo zaigrati za nacionalni tim, našon što je u avgustu objavila da se povlači. Crnu Goru očekuje duel sa Danskom u gostima, a meč je od vitalnog značaja za plasman na Evropsko prvenstvo.

fiba.basketball

Jelena je u prošloj sezoni igrala sjajno u Botašu, a i ove igra u turskom šampionatu za Ormanspor.

Crna Gora je dosadašnjem toku kvalifikacija upisala po pobedu i poraz. Poražena je od Rusije, a pobedila je Austriju. U novembru su na programu dueli sa Danskom i Rusijom, a u februaru, sa Austrijom i Danskom na svom parketu. Nakon dve odigrane runde, Rusija ima skor 2-0, Danska i Crna Gora po 1-1, a Austrija 0-2.

KSCG

FIBA još uvek nije donela odluku o eliminaciji Rusije iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Odluka će biti doneta uskoro, nema gotovo nikakve dileme da Rusija neće nastaviti kvalifikacije, a samim tim za prvo mesto i direktan plasman na šampionat Evrope, boriće se Crna Gora i Danska.

Jelen Dubljević će biti kapitalno pojačanje na putu ka ostvarenju cilja, u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvu, Jelena bi igrala na njemu, a zatim, kao što je i najavila, kao što se i očekivalo, zauzela neko od bitnih mesta u Savezu, kada je reč o razvoju i unapređenju ženske košarke u Crnoj Gori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!