Vladimir Lučić, lider i kapiten

Eurobasket 15. avg 202216:15 > 19:545 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Odlazak Miloša Teodosića sa priprema reprezentacije Srbije je ostavio veliku prazninu. Ne samo što na poziiji pleja ostaje jedna opcija manje već mora neko i da preuzme kapitensku traku. Nju će deliti Nemanja Bjelica i Vladimir Lučić, ali s obzirom na to da je popularni "profesor" povređen u prvim zvaničnim mečevima će Lučić biti lider.

I zaista gde god da je igrao Vladimir Lučić je navikao na ulogu vođe. Prvi put mu je ekipa Partizana dala poverenje da bude kapiten u sezoni 2012/13. Tada je ekipa imala veoma mlade igrače, a Lučić je kao 23-godišnjak bio vođa Žofriju Lovernju, Leu Vestermanu, Davisu Bertansu, Draganu Milosavljeviću i Bogdanu Bogdanoviću.

Lučić je iza Partizana bio nekoliko sezona u Valensiji i činilo se da bi i tamo mogao da ostavi dubok trag, no 2016. godine se desio Bajern. Minhen je izgleda pun pogodak za Lučića jer se on ni u jednom drugom timu ne oseća tako dobro, a potvrda je stigla i ovog leta.

Mogao je Vladimir da ide u daleko jače ekipe i klubove koji su finansijki moćniji ali je rešio da ostane. Kapiten je Bajerna, ubedljivo najiskusniji igrač, a čini se i da je ono najvažnije ostalo iza njega. Lučić ne propušta više toliko utakmica zbog povreda, telo ga služi odlično i tek sada će njegove liderske sposobnosti doći do izražaja.

Selektor Pešić je rekao da je ekipa izabrala da Lučić i Bjelica budu kapiteni. Lučić će biti vođa na parketu u prvim mečevima dok Bjelica pauzira zbog povrede, a već će meč u Ljubljani protiv Slovenije pokazati kakve liderske kvalitete ima ovaj krilni košarkaš i kako će dve glavne zvezde Nikola Jokić i Vasilije Micić sa njim sarađivati.

Komentari

Vaš komentar