Milutinov: Zvezda će biti u Top osam

Euroleague 23. mar 20172:16 > 2:19
Turkish Airlines EuroLeague

Nikola Milutinov igrao je u Areni protiv Crvene zvezde, prvi put u svom gradu nakon odlaska.

I pored umora Milutinov je bio na raspolaganju novinarima koji su ga čekali nakon meča. 

„Oba tima su zaista igrala defanzivno, neverovatno. Bila je velika borba i na jednoj i na drugoj strani. Zvezda je stvarno pružila strašan otpor, ali uspeli smo da na kraju tao vođstvo Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini stignemo, da pokažemo karakter i da se vratimo i što je najbitnije za nas da pobedimo“, rekao je Nikola Milutinov nakon meča koji je rešen u produžetku.

Navijači Crvene zvezde na sjajan način su podržavali svoje igrače, a to ne promiče ni rivalima.

„Atmosfera je bila stvarno super. Navijači su pomogli Zvezdi da odigra još bolje nego što mogu i bilo je odlično“, kaže Milutinov.

Zvižduci igračima rivala stvar su folklora, pa se tako nekoliko zvižduka čulo u Areni i kada je Milutinov bio na liniji za slobodna bacanja.

„Nisam se obazirao uopšte na zvižduke. Možda sam i više očekivao“, kratko je prokomentarisao Milutinov.

Milutinov veruje d aće Crvena zvezda uspeti da izbori mesto među osam najboljih ekipe Evrolige.

„Mislim da će Zvezda biti u Top osam sigurno. Igraju stvarno neverovatnu odbranu, igraju sa mnogo energije i možda im je malo falio Jović večeras. Stvarno su kao tim neverovatni“, ocenio je Milutinov.

Olimpijakos je obezbedio mesto u završnici, a kada bi mogli da biraju rivala za plasman na Fajnal for… Ne bi mnogo kalkulisali, samo im je bitna prednost domaćeg terena kuju su obezbedili upravo pobedom u Beogradu.

„Iskreno, pred ovu utakmicu nam je bilo bitno da pobedimo da bismo imali prednost domaćeg terena u Top osam fazi. To nam je bio veliki motiv jer znamo da je sve timove teško dobiti, videli smo to na prethodnoj utakmici koju smo kod kuće izgubili od Galatasaraja. Možda će nam naši navijači dati neku snagu u toj fazi jer svi želimo da odemo na Fajnal for. Iskreno, ne želim da biram, želim samo da razmišljam o sledećoj utakmici i da vidimo šta će ona doneti jer za nas je samo bitan meč koji dolazi sledeći“, kaže Milutinov.

U Areni su ljubitelji košarke gledali okršaj dve verovatno najbolje odbrane u Evroligi jer Olimpijakos važi za ekipu koja najbolje brani svoj koš.

„Mislim da Zvezda tu može da nam parira. Stvarno možda dva najbolja odbrambena tima u Evropi trenutno i stvarno je teško igrati jer u njihovoj hali igraju još bolje odbranu i stvarno su dobri“, pohvalio je Milutinov rivala.

U jednom trenutku, Milutinov je po odlasku na klupu šutnuo reklamu.

„Iznerviralo me mnogo toga. Imao sam možda i preveliku želju jer sam prvi put došao kući da igram posle odlaska iz Beograda i stvarno sam želeo da odigram dobro ali samo odigrao loše. To sada nije ni bitno, bitno je da smo pobedili“ samokritičan je za kraj bio Milutinov.