Tomas za SK: Lazić me je dobro zatvorio, ne svira se to

Euroleague 26. okt 201722:16 > 22:17
Turkish Airlines EuroLeague

Krilni košarkaš Makabija Dešon Tomas kaže za Sport klub posle poraza od Crvene zvezde (87:84) da je uvek teško igrati u Beogradu, kao i da je meč mogao da ode i na jednu i na drugu stranu.

“Kao i uvek u Beogradu, osećaj je divan. U svojoj prvoj godini u Evropi igrao sam protiv Partizana (sa Nanterom), sa Zvezdom tri-četiri puta… Pred ovim navijačima čovek uvek želi da izvuče nešto dodatno iz sebe, bude baš glasno“, rekao je 26-godišnji Amerikanac za Sport klub.

Tomas je meč završio sa 28 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

“Bio sam zaista koncentrisan, saigrači su me stavljali u prave pozicije da budem uspešan u napadu. Želeo sam da nastavim da budem agresivan i da zadržim isti nivo fokusa kako bih pomogao timu“.

Na pet sekundi do kraja pri rezultatu 86:84 Tomas je promašio trojku, a neki od gostiju tražili su prekršaj Lazića.

“Obično se tako nešto ne svira. On me je dobro zatvorio i uvek možemo da pričamo o tome šta bi bilo kad bi bilo… Možda sam mogao i da fintiram, pa da ga obiđem, ali sa tako malo vremena na satu, nikad se ne zna, takve šuteve sam pogađao celo veče, mogao sam i sada. Ponavljam, izašao je pravovremeno i dobro me zatvorio, ali u košarci nikada jedan šut ne odlučuje, već mnogo detalja koji su se desili pre toga“.

Posle prva četiri kola Ponos Izraela ima po dve pobede i poraza.

“Bila je gusta utakmica, jedna od onih teških utakmica za kojima žališ posle i za koje želiš da si pobedio. Obe ekipe su se borile, ali mi smo izgubili – ništa, sada se vraćamo nazad u slau za trening, da vidimo kako možemo da napredujemo kao tim. Sezona je još mlada, ima vremena“, kaže Amerikanac i dodaje:

“Novi smo tim, dobar smo tim, u ekipi su prave ličnosti spremne da se bore. S obzirom na to i da izvanredan stručni štab koji imamo, mislim da možemo da uhvatimo pravi zalet. Biće nam potrebno vreme i strpljenje, ali osnovno je da dajemo sve od sebe“.

Za kraj, pitali smo Tomasa koliki su dometi Zvezde u tekućoj sezoni.

“Zvezda je jedan od onih timova koji se uvek bori, i ovaj sadašnji sastav i oni prethodni. Pogotovo su nezgodni na domaćem terenu, guraju do maksimuma, nikada se ne predaju. I sada imaju igrače koji u ključnim trenucima mogu da pogode najvažnije šuteve“, zaključio je Tomas za Sport klub.

U petom kolu Makabi dočekuje Armani drugog novembra.