"Bio sam srećan kada sam čuo da Nedović dolazi"

Euroleague 4. sep 201816:31 > 16:34
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkaš milanskog Armanija Mindaugas Kuzminskas govorio je u intervjuu za klupski sajt o svojim treninzima i pripremama tokom leta, kao i o očekivanjima u sezoni koja predstoji.

Litvanski košarkaš iza sebe ima leto puno obaveza, naročito ako se uzmu u obzir i reprezentativne obaveze, s obzirom na to da će pomoći selekciji Litvaniji u septembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Litvanija će drugu rundu kvalifikacija startovati sa 12 bodova, a čekaju je mečevi sa Hrvatskom i Holandijom.

„Kada ništa ne radim osećam se beskorisno. Od prvog dana odmora sam krenuo sa laganijim treninzima joge, išao sam na plivanje, a zatim sam polako krenuo da uvodim i dizanje tegova, rad u teretani i košarkaške treninge. Imam ličnog trenera fizičke snage, a pomaže mi i brat koji je radi individualno sa igračima„, rekao je Kuzminskas.

28-godišnji košarkaš je uporedio prošlu sezonu sa početkom ove.

Osetio sam se baš dobro kad sam se vratio u Evropu. Sada tačno znam šta treneri žele od mene. Povezanost u timu je na mnogo višem nivou nego prošle sezone, sada bolje poznajemo jedni druge. Prošlu sezonu nismo dobro startovali, ali smo na kraju igrali dobro i to nam se vratilo osvajanjem domaćeg prvenstva. Nadam se da ćemo ove sezone biti mnogo bolji od samog starta, anročito u Evroligi i Kupu Italije„, objasnio je litvanski košarkaš.

Kuzminskas je prokomentarisao i dolazak sprskog košarkaša Nemanje Nedovića u redove Armanija, sa kojim je sarađivao i u Unikahi.

Bio sam srećan kada sam čuo da dolazi. Veoma je važno da se svi u timu dobro poznajemo. Igrali smo zajedno u Malagi, on tačno zna šta ja mogu na terenu, kao što i ja znam koliko on može„, rekao je Kuzminskas.