Bertomeu: Blaugrana najgora dvorana u Evroligi

Euroleague 12. okt 201814:25 > 14:31
Getty Images/Joern Pollex

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu kaže da bi Barselona što pre trebalo da učini nešto da uslovi u njenoj dvorani Blaugrani budu bolji.

Ta hala ima ogromne limite. Sagrađena je pre 40 godina i najstarija je u Evroligi, malog je kapaciteta, a o uslužnim stvarima da ne govorim. Barselona je ulagala novac da je unapredi, ali je to i dalje objekat koji donosi velike probleme„, izjavio je Bertomeu za „Radio Katalonija“.

Evroliga je nedavno donela pravilo po kojem klubovi sa „A“ licencom (što Barselona jeste) moraju da imaju halu od minimum 10.000 mesta. Blaugrana može da primi nešto više od 7.500 navijača, pa je očigledno sa Barsom napravljen izuzetak.

Nikoga nećemo da teramo da igra u boljoj hali. Klubovima su u interesu moderne arene. Uzmite primer Žalgirisa, koji je skroman klub, ali ima dvoranu od 15.000 mesta. Zahvaljujući njoj ostvaruje veće prihode nego drugi bogatiji klubovi. Želim da Barselona radi isto tako. Da sama zarađuje, a ne da joj uvek treba podrška fudbalskog kluba„, zaključio je Bertomeu.

Katalonski klub bi 2020. trebalo da dobije novu dvoranu kapaciteta 12.000 mesta. Ona će se naći u blizini stadiona Kamp Nou i u njoj će igrati i rukometaši.

Podsetimo, u Španiji klubovi u iz drugih sportova funkcionišu po principu sekcija u okviru fudbalskog kluba, a to je slučaj i sa Barsom.