Micić: Ne razmišljam o NBA ligi

Euroleague 15. dec 20183:01 > 3:24
Turkish Airlines EuroLeague

Srpski plejmejker Vasilije Micić govorio je za portal "Eurohoops" o svojoj sjajnoj sezoni u Anadolu Efesu, kao i o mogućem preseljenju u najkvalitetniju košarkašku ligu na svetu.

24-godišnji Kraljevčanin je izabran za najkorisnijeg igrača Evrolige u novembru, a sa dobrim igrama je nastavio uz prosečnih 12,4 poena po meču, 5,5 asistencija i 2,7 skokova. 

Micić je jedan od najboljih igrača Evrolige u sezoni, a portal „Eurohoos“ je zaključio i da će biti u konkurenciji za MVP priznanje, kao i da je na radaru ekipa iz NBA lige. 

„Iskreno ne razmišljam mnogo o NBA ligi sada. Ako o njoj budem razmišljao previše izgubiću fokus. A to ne želim da se desi. Imao sam kontakt sa ljudima iz Filadelfije 76ersa u prošlosti, ali je to bilo pre nekoliko godina. Ako nastavim sa individualnim radom i  da dajem sve od sebe za tim, verujem da je onda sve moguće“, rekao je Micić. 

Filadeflija je Micića izabrala 2014. godine kao 52. pika na draftu, a on je godinu dana ranije imao priliku da na SP U19 u Pragu sa reprezentacijom Srbije igra protiv onih koji su našli svoje mesto u NBA ligi (Eron Gordon, Montrezl Harel…).

„Prvi put sam protiv američkih igrača igrao kada sam imao 19 godina u Pragu. Tada sam shvatio koje stvari treba da unapredim. Jedna od najvažnijih je bilo moje telo. Iako sada kao plejmejker u Evropi smatram da je ono dobro, za NBA ligu je ono prosečno. Ali kao što sam rekao, ne želim da razmišljam previše o NBA ligi. Moj fokus je na Anadolu Efesu. Srećan sam sa svojom ulogom ovde, što je za mene u ovom trenutku važno. Dobra je prilika, ja ću je iskoristiti i videćemo“, kazao je Micić. 

Efes ove sezone igra dobro i nalazi se na 4. mestu u EL sa skorom 8-4. 

„Imamo već velik broj pobeda, ali je potrebno još vremena da ‘kliknemo’ kao tim. Ukupno osećam da ovaj tim ima dobar kapacitet. Još je rano, ali imamo dobru sezonu. Mnogo igrača doprinosi, svaki ima sjajan potencijal, a može još da se napreduje. Verujem da su ispred nas dobra vremena“, dodao je srpski reprezentativac.