Zvanično: Real smanjio plate u obe sekcije

Euroleague 8. apr 202019:32 > 19:36
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Madridski Real je na svojoj zvaničnoj internet stranici objavio sporazum sa igračima o smanjenju plata. To je odnosi i na fudbalsku i na košarkašku sekciju.

Getty Images Sport/Gonzalo Arroyo Moreno

U saopštenju se navodi da su se igrači i treneri prvog tima u obe sekcije složili sa merama rukovodstva, iako su španski mediji ranije tokom dana pisali da se fudbaleri Kraljevskog kluba protive smanjenju plata.

Povezano

Prosečno smanjenje će iznositi između 10 i 20 odsto, a sve zavisi od toga da li će se fudbalska sezona nastaviti. Ukoliko se sezona suspenduje smanjenje će biti 20 odsto, a ukoliko se nastavi duplo manje.

Što se tiče košarkaškog kolektiva, na njihova primanja neće uticati odluka Evrolige i ACB lige o nastavku takmičenja jer su njihovi prihodi vezani za fudbalsku sekciju.

Klub sa Santijago Bernabeu stadiona je, baš kao i mnogi drugi sportski kolektivi, bio primoran na ovakav potez zbog prekida takmičenja uslovljenim koronavirusom. Real na taj način želi da izbegne iste mere prema ostalim zaposlenima u klubu, čija su primanja mnogo manje.