Međunarodni skandal 'Toko': Vatutin smiruje situaciju

Euroleague 11. jul 202019:38 > 19:41
Euroleague Basketball via Getty Images

Gruzijski centar Tornike Šengelija veliko je pojačanje moskovskog CSKA u tekućem prelaznom roku, a predsednik “Armejaca” Andrej Vatutin oglasio se povodom izjave predsednice Gruzije Salome Zurabišvili, koja je “Tokov” odlazak u Moskvu nazvala “neprihvatljivim”.

Međutim, Vatutin je naglasio da nema mesta tenzijama jer je tokom pregovora sa Šengelijom postignut sporazum da će Gruzin uvek igrati za svoj nacionalni tim.

Povezano

Čuo sam da je Tornikeov prelazak u CSKA percipiran na različite načine u njegovoj rodnoj zemlji, ali naše aktivnosti su uvek udaljene od političkih motiva i tiču se isključivo sportskih motiva. Mi ćemo samo igrati košarku i truditi se da pobedimo i obradujemo navijače. Ništa više od toga”, izjavo je Andrej Vatutin.

Moram da naglasim da je od prvog dana jedan od centralnih motiva pregovora sa Tokom bio njegov nastup za nacionalni tim. Mi smo mu to odobrili jer ja imam veliko poštovanje prema Gruziji i njenoj istoriji. Mi smo u prošlosti u svom timu imali Giorgija Cincadzea i Manučara Markoišvilija i jedva čekamo da svi Gruzini prisustvuju našim mečevima i navijajau za Šengeliju”, dodao je prvi čovek CSKA.