Micić: Šaras mi je pokazao da je košarka jednostavna

Euroleague 7. okt 202010:33 > 10:36
Euroleague Basketball via Getty Images

Pred drugi meč u Evroligi koji će njegov Efes igrati protiv Fenerbahčea, Vasilije Micić je govorio o svojoj karijeri koja je u poslednjih nekoliko godina doživela vrtoglavi uspon.

Svako ima svoj put. Moja priča je lep primer kako je sve u životu moguće„, počinje Vasilije Micić razgovor za portal Evrolige.

Micić je profesionalac od 2010. godine kada je počeo da igra za Megu, ali se potencijal nije razvio kako se očekivalo. Ipak posle boravka u Crvenoj zvezdi Vasilije doživljava veliki uspon u igri i to posle jedne sezone u Tofašu i jedne u Žalgirisu.

Vasa je pričao o povredi ligamenata koja mu se desila kada je bio veoma mlad, ali kaže da je iz toga rano naučio da ulaže u svoje telo i da brine o sebi.

Povezano

 „Zvezda i trener Dejan Radonjić su mi mnogo pomogli. Nisam imao samopouzdanje i dao mi je šansu iako je znao da ću igrati sa usponima i padovima. Nisam hteo da ostanem u Evroligi samo da bih lutao na ovom nivou. Mislio sam da imam nešto u sebi i da ako to pokažem na terenu, da samo to može da bude pokazatelj nivoa mog nastupa. Najgori scenario bi bio da ostanem talenat koji nije iskoristio svoj potencijal„, kaže Micić objašnjavajući svoju odluku da ide u Tofaš. Sledio je prelazak u Žalgiris i rad sa Šarunasom Jasikevičiusom.

Tada sam počeo da verujem u sebe i moja igra je ponovo postala vidljiva na terenu. U Žalgirisu sam hteo da se pokažem igrama, ali sa Šarasom sam sazreo. Deluje mi da sam igrao pet godina u toj jednoj sezoni na evroligaškom nivou. Osećam da sam toliko naučio. Šarsas me je ukalupio i uprostio mi košarku. Sada ona meni izgleda mnogo jednosatvnije. Osećam da sam veteran sa 20 godina iskustva. Šaras mi je sve to sveo lepo. Košarka je nekad spora i laka„.

Tek imam 26 i srećan sam kako su se stvari okrenule za mene, moja priča može da bude dobar primer za neke dolazeće talente, za nekog klinca u sličnoj situaciji koji neće odustati. Odlučiš, stojiš iza odluke, i ideš dalje. To je priča o mojoj karijeri u poslednjih pet godina i zato je uspeh još slađi„.