Obradović: Izdominirali u svim segmentima

Euroleague 9. okt 202021:38 > 21:44
Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je očekivano zadovoljan posle velike pobede, prve u Evroligi ove sezone.

Ovo je posebna pobeda za mene, kao trofej. Prva za mene u ovom takmičenju, nažalost bez navijača. Igramo za njih, tako da je ovo tužno – rekao je Obradović.

Agresivna odbrana bila je ključ pobede.

U prvom delu odigrali smo vrlo jaku odbranu. Jedini problem je bio napadački skok. Izdominirali smo u svim segmentima gotovo svih 40 minuta.

Povezano

U moru odličnih stvari imao je i neku zamerku.

Ja sam uvek za to da ono što dogovorimo moramo da ispunimo. Zbog davanja šuta Geidraitisu bio sam nezadovoljan, ali sa ovakvom pobedom ne mogu biti nezadovoljan.

Šta se promenilo u odnosu na Istanbul.

Drugačije smo ušli u utakmicu. U Istanbulu smo igrali nestrpljivo i tada obično bivaš kažnjen protiv velikih ekipa. To je bila posledica nedostatka jakih utakmica u pripremnom periodu. Sada nadam se da ćemo na primeru ove utakmice videti kako treba da se igra.

Očekuje se prvo duplo kolo naredne nedelje. Dočekuje se Žalgiris i gostuje Asvelu.

Zbog toga je bitno da imamo svakog uključenog igrača. Napadamo svakog, ali treba i da sačuvano energiju, da rasporedimo minute.

Za kada može da se očekuje debi Tejlora Ročestija.

Videćemo kada bude došao. S obzirom da smo već sarađivali, privatno je odnos ostao dobar. Za njega nema problema što se sistema tiče, on to razume. Nešto može, a nešto ne može.