ESPN: Mark Gasol ipak razmišlja o povratku u Španiju

Euroleague 10. okt 202015:49 > 15:52
Vaughn Ridley/Getty Images

Iako su nedavno demantovane informacije prema kojima centar Toronto Reptorsa Mark Gasol mogao da se vrati u Barselonu, američki ESPN nudi drugačija saznanja o tome gde će slavni španski košarkaš nastaviti karijeru u sezoni 2020/2021.

Nedavno su se pojavile informacije prema kojima su i Mark i Pau Gasol zainteresovani za povratak u Barselonu, ali ih je stariji brat Gasol oštro opovrgao.

Gasol razmišlja o povratku u španiju – iako su navodi o njegov dolasku u Barsu demantovani, vrlo je moguće da su oni bili samo preuranjeni. Trener kanadskog tima Nik Nurs potvrdio je da Španac razmišlja o tome da ode iz kluba“, navodi novinarka ESPN Džeki Mekmalen.

Gasola na tu odluku tera i potencijalni propis NBA, prema kojem bi i sledeća sezona možda bila održana u ’mehuru’, a Gasol bi želeo da bude sa svojim roditeljima, koji su i dalje u Španiji, jednoj od najpogođenijih zemalja pandemijom kovida 19“, napisala je američka novinarka.

Ukoliko bi 35-godišnji Gasol odlučio da se vrati u Barselonu, bilo bi to prvi put od 2008. godine da Španac igra na Starom kontinentu. On je u dosadašnjoj profesionalnij karijeri igrao za Barselonu, Đironu i Memfis, a igrač tima iz Onarija postao je početkom 2019. godine.