Jovanović: Svi imaju ambicije

Trener Partizana mt:s Vlade Jovanović izjavio je da će se „crno-beli“ u Evroligi takmičiti u verovatno najtežoj grupi u kojoj su dva učesnika ovogodišnjeg F4.
Partizan će se takmičiti sa Real Madridom, Efes Pilsenom, Makabijem iz Tel Aviva, Armanijem iz Milana i ekipom koja će izboriti plasman u kvalifikacijama.
„Ne mogu da budem previše objektivan, moram da budem subjektivan, ali ljudi koji se bave dešavanjima u košarci i oni ocenjuju ovu našu grupu kao jednu od težih, ako ne i najtežu“, rekao je Jovanović.
Prema njegovim rečima, Real Madrid i Makabi, koji su igrali u prethodnom „fajnal-foru“ promenili su delimično igrače, ali su zadržali okosnice timova. 
„U grupi smo sa dva učesnika prethodnog fajnal fora – Real Madridom i Makabijjem. I .jedni i drugi su ušli u manje renoviranje tima, Makabi je zadržao osnovicu ekipe koja ih je dovela do finala. Oni su tim koji je sezonu odigrao na jako visokom nivou“, ocenio je Jovanović i dodao da su Izraelci u početku „možda delovali kao iznenadjenje, ali su kasnije prikazali kontinuitet rezultata i na kraju zasluženo došli do završnice Evrolige“. 
Jovanović je analizitrajući kvalitet Real Madrida istakao da je taj tim „uprkos svim turbulencijama i promeni trenera, ispunio glavni cilj – plasman na završnicu takmičenja“. 
„Ipak, to nisu potvrdili u ACB ligi, ali sigurno je da imaju velike ambicije ove sezone“, trekao je Jovanović. 
Trener Partizana je naglasio da Efes, „baš kao i Fener“, u ovogodišnju Evroligu Evrolige ulaze sa velikim ambicijama. 
„S obzirom da se fajnal for održava u Istanbulu, ovi timovi se pojačavaju , kupuju igrače, plaćaju velika obeštećenja, tako da će izuzetno motivisano ući u sezonu, jer prethodni učinak Efesa sigurno nije zadovoljio rukovodstvo kluba“, istakao je Jovanović. 
Šef stručnog štaba beogradskog tima ističe da je četvrti protivnik Partizana u Evroligi italijanski Armani „ove godine napravio zaokret dovođenjem novog trenera, maksimalno pojačavši igrački kadar, što se vidi u njihovoj borbi sa Barselonom za Fotsisa“. 
Što se petog protivnika tiče, kvalifikanta iz grupe A. nekoliko timova je u igri, Galatasaraj, Lijetuvos Ritas i Asvel. 
„Sve ove ekipe u domaćim ligama predstavljaju kvalitetne timove, ili su finalisti ili su prvaci takmičenja u kojima učestvuju. Mislim da će i kao šesti u takmičenje ući tim koji po budžetu daleko nadmašuje Partizan mt:s. Te ekipe svakako imaju interes da iskoriste lokaut , kako bi doveli NBA iigrače i iskoristili njihov kvalitet za Evroligu“, rekao je trener šampiona Srbije.

Author: AG