Bodiroga za SK o novim licencama i budućnosti Evrolige

Euroleague 26. maj 202419:48 6 komentara

Dejan Bodiroga je ponovo gostovao na Sport Klubu, tokom finalnog turnira Evrolige. Predsednik elitnog takmičenja je u prvom razgovoru najavio da je optimističan kada je reč o učešću Zvezde i Partizana u Evroligi naredne sezone, uz konstataciju da će odluku doneti vlasnici A licenci, ili ti akcionari, njih 13, na sastanku koji je najavljen za mesec jul.

Sponzor specijala Evrolige u sezoni 2023/24 – MaxBet.

Tokom drugog gostovanja, Bodiroga je pričao i igračkoj karijeri, planovima i ciljevima Evrolige, domaćinu finalnog turnira za narednu sezonu, licencama, Partizanu i Zvezdi….

„Sjajne uspomene nosim iz igračkih dana kada je elitno takmičenje u pitanju. Osvojio sam dve titule sa ekipom Panatinaikosa. Prva je bila izuzetno bitna, jer je bila prva u mojoj karijeri, druga je takođe ostala u prelepom sećanju jer smo je osvojili protiv sjajnog tima iz Bolonje u gostima. Usledila je još jedna. Tada sam sarađivao sa trenerom Svetislavom Pešićem. Imali smo veliko breme na plećima, pritisak se osećao u vazduhu, jer se očekivalo da posle nekoliko neuspeha, Barsa stigne do trona. Neizmerno smo bili srećni što smo uspeli da stignemo do cilja“, naglasio je Dejan Bodiroga, pa nastavio:

„U vezi sa učešćem Zvezde i Partizana u Evroligi naredne sezone, nemam da kažem ništa novo u odnosu na ono što sam rekao u prvom gostovanju. Optimističan sam i dalje, ali treba sačekati odluku vlasnika A licenci. Istovremeno, biće doneta odluka i o domaćinu narednog finalnog turnira. Beograd je jedan od kandidata, Beograd je sjajno organizovao finalni turnir, odlična je destinacija, nemam nikakve sumnje da će ponovo biti domaćin borbi za evropski tron, a da li će se to desiti naredne godine ili ne, ostaje da vidimo“.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Bodiroga je nastavio sa izlaganjem:

„Poznato je da će za narednu sezonu biti dodeljne specijalne pozivnice na godinu dana, ali Evroliga ima viziju i strategiju za godine koje dolaze. Želimo klubovima, a samim tim i Evroligi, da obezbedimo sigurnost, pa će biti razgovora i rešenja po pitanju ugovora i licenci na duži vremenski period. Pored toga, radimo na širenju tržišta, svima je poznata situacija sa ekipom Dubaija. U pitanju je tržište koje je važno ne samo za košarku, nego za fudbal i sve ostale sportove, ali Evroliga će nastojati da izabere pravi tajming“, naglasio je Bodiroga, pa dodao:

„Interesovanje za učešće u Evroligi je veliko, tako da sam gotovo siguran da će u bliskoj budućnosti doći do proširenja elitnog takmičenja. Istovremeno, vlasnicima A licenci ugovori ističu za dve godine, a svi vlasnici A licenci su jedinstveni u stavu da žele da produže licencu pod istim uslovima, odnosno na deset godina. Moram da naglasim da su jedinstvo i stabilnost, glavni aduti Evrolige, koji je donela mnogo toga sjajnog kada je evropska košarka u pitanju“.

Dejan Bodiroga, TJ Shorts
Printscreen

Bodiroga je zaključio:

„Sezona koja se polako bliži kraju bila je izuzetno uzbudljiva i kvalitetna. Plej-in se pokazao kao odlična ideja, nokaut faza je bila vrhunska, kao i finalni turnir. Znam da klubovi nisu srećni kada moraju da igraju za treće mesto, ali se format takmičenja sigurno neće menjati u periodu koji sledi. Finalni, odnosno F4 turnir je sjajno rešenje, a sada ostaje da izaberemo domaćina posle Berlina koji je posao odradio na izuzetno visokom nivou“.

Promo

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare