Čović: Dođite, uzmite klub, radite posao i nema ljutiš!

Euroleague 28. jun 202210:02 > 10:07 58 komentara
Pedja Milosavljevic STARSPORT

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezde Nebojša Čović istakao je da Dejan Radonjić dobio finansijski vrlo borbu ponudu za nastavak saradnje, kao i da crveno-beli neće propasti ko god u budućnosti bio na čelu kolektiva sa Kalemegdana.

Povezane vesti

„Dali smo mu ponudu, on treba da odgovori – prihvata ili ne. Finansijski uslovi su vrlo dobri,“ rekao je Čović gostujući na jednoj beogradskoj televiziji i osvrnuo na natpise medija da Radonjić traži garancije da će imati budžet da oformi konkurentan tim.

„Interesantno, svi sve saznaju i brinu. Svi hoćemo da imamo dobar tim, naravno. I mi hoćemo garantovan budžet. I prošle godine smo želeli da zadržimo Dejana Davidovca, kada je i Ognjen Dobrić produžio ugovor, ali je procena struke bila da treba još da se dokaže. Ponuda CSKA bila je duplo veća od naše.“

Osvrnuo se Čović i na odlazak Ostina Holinsa u Makabi.

„Nisko ga produžili u januaru, pa šta da radimo, dovešćemo druge igrače.“

Crvena Zvezda Mega
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Naglasio je da treba da se priča o Zvezdinim trofejima i drugima stvarima kada je srpska košarka pitanju.

„Kako da počnu takmičenje klubovi koji duguju za porez. Ne treba nijedan da se takmiči dok ne plati porez. Kako da počnu takmičenje oni koji su omalovažili ligu i državu. Neki drugi su plaćali igrače dok smo mi plaćali poreze. Najmanje dugujemo. Videćemo kako će to da se završi.“

Prvi čovek crveno-belih je poslao i poruku svim dušebrižnicima.

„Postojaće Zvezda i bez svih nas, klub postoji 80 godina. Mi smo prolazni epizodisti. Iza svakog može da se sabere šta je ostavio. I po pitanju trofeja i finansijskih  obaveza. Oni što nas napadaju ostavili su jako ružnu situaciju u klubu. Zvezda neće da propadne, ja to kažem, ostali mi u klubu ili ne ostali. Uostalom, najuspešniji smo srpski klub u Evropi, bili smo 12. u Evroligi. Dođite, uzmite klub, radite posao i nema ljutiš. Ili ako im se viša sviđa – gotovi smo, propadosmo…“ naveo je Čović.