Crno-roze dres Partizana na licitaciji humanog karaktera

Euroleague 31. okt 202213:09 0 komentara
Kevin Panter, Matijas Lesor
foto: KK Partizan Mozzart Bet

Košarkaši Partizana prvi put u bogatoj istoriji na zvaničnoj utakmici su na dresu nosili crno-roze dresove, a razlog za to je bio human. U duelu sa Megom, u kojem su u nedelju izabranici Željka Obradovića slavili u petom kolu ABA lige, dresovi Partizana imali su za cilj da podignu svest o opasnosti koju nosi rak dojke. Partizan će posle utakmice nastaviti da radi na skretanju pažnje na ovu opaku bolest.

Partizan planira da organizuje aukciju humanog karaktera, na kojem će se licitirati za dresove sa ove utakmice. Sav prihod sa akcije biće usmeren u borbu protiv karcinoma dojke.

Povezano:

Takođe, biće napravljena i NFT kolekcija od pet dresova sa ove utakmice, koja će biti dostupna fanovima “Parnog valjka” putem zvanične aplikacije kluba. Sav prihod od prodaje NFT kolekcije biće takođe usmeren u dobrotvorne svrhe.

Partizan je u duelu sa Megom na dresu nosio roze boju, simbol borbe za zdravlje i živote naših majki, sestara, supruga, ali i borbe čitavog društva.

Na godišnjem nivou, u svetu se prema podacima Svetske zdravstvene organizacije registruje 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre više od 500.000 njih. Kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom planete i Partizan Mozzart Bet želi da pruži svoj doprinos u podizanju javne svesti kako u Srbiji, tako i u regionu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!