Dan D – Kako će izgledati Evroliga posle 25. maja

Euroleague 23. maj 202218:09 > 18:11 8 komentara
Luca Sgamellotti/EB via Getty Images

Efes je osvojio titulu prvaka Evrope, finalni turnir je sjajno organizovan u Beogradu, a Evroliga već počinje pripreme za narednu sezonu.

Naime, u Barseloni će 25. maja biti organizovan sastanak 11 generalnih menadžera klubova sa A licencom, a na sastanku koji sledi, trebalo bi se donesu mnoge bitne odluke, uključujući i odluku o tome, ko će zameniti Đordija Bertomeua.

Dejan Bodiroga
Printscreen

Asvel i Bajern neće učestvovati na glasanju i neće uticati na odluke koje će biti donete 25. maja jer još uvek nije završen upis vlasničkog dela pomenutih klubova, a samim tim ne mogu da učestvuju ni u procesu odlučivanja.

Đordi Bertomeu će napustiti mesto prvog čoveka elitnog evropskog takmičenja, iako ima veliku podršku giganata, kakvi su Real iz Madrida i Barselona. Pitanje je ko će zameniti Bertomeua, kakva će biti njegova uloga kada je Evroliga u pitanju u periodu koji sledi?

Prvi kandidat je bio Havijer Bidol, bivši izvršni direktor IMG-a, koji trenutno ima spostvenu kompaniju, ali koji bi i u slučaju da bude izabran, imao daleko manja ovlašćenja nego što je to imao Đordi. Pregovori navodno nisu krenuli željenim tokom, pa je trenutno, prema pisanju sajta Eurohoops, prvi pik Dejan Bodiroga.

Getty Images/Christof Koepsel

Pored Bodiroge, kao mogući kandidati, spominju je Paulius Jankunas, Marko Pešić, Mauricio Gerardini, Nikolas Lepeniotis….

Razgovaraće se u ugovorimo koji su važeći, u ugovorima koje treba produžiti i nastaviti, o zahtevima kluba da dobijaju više novca, a gotovo sigurno će biti razgovora i o sastavu Evrolige u narednoj sezoni, odnosno o specijalnim pozivnicama….