“Dražen je moj idol, ali Jokić je najbolji svih vremena”

Euroleague 28. maj 202414:14 32 komentara
Matthew Stockman/Getty Images

Miodrag Miško Ražnatović, poznati košarkaški menadžer, dao je intervju za španski sportski portal Relevo, u kojem je govorio o budućnosti košarke u Evropi, ali i o, po njegovom mišljenju, najboljem košarkašu Starog kontinenta.

povezane vesti

Ražnatović je izrazio zabrinutost za budućnost Evrolige, koja se sve teže nosi sa dominacijom NBA po pitanju najboljih igrača i mladih talenata:

“Zaljubljen sam u evropsku košarku. Ona je moj posao, volim Evroligu, ali mislim da ona nema svetlu budućnost” rekao je Ražnatović i dodao “NBA ima sve više finansijskog prostora, kao i mesta u timovima, a NBA G liga, kao i univerzitetska košarka, pokazuju se puno više finansijski isplativijim za sve igrače, što naravno odvlači i sve više mladih igrača koji odlaze u Severnu Ameriku. Evropske ekipe u isto vreme odbijaju da daju pravu priliku nadolazećim talentima i imaju sve starije ekipe”.

Problem je po mišljenju Ražnatovića što je sve manje zvezda u evropskoj košarci.

“Stvarno ne znam ko će biti lica Evrolige za tri ili četiri godine. Jednostavno sam zabrinut oko košarke u Evropi. Nema sumnje da je takmičenje zanimljivo, ali Evroligi nedostaju prave zvezde kao što su Spanulis, Diamantidis ili Navaro. Voleo bih da nisam u pravu, ali oko ovih stvari obično jesam”

Poznati menadžer je dao i odgovor na pitanje ko je najbolji evropski košarkaš u istoriji.

“Dražen Petrović je moj idol od detinjstva i zahvaljujući njemu koristio sam broj 4, i u mojoj e-mail adresi i imenu na društvenim mrežama, ali Nikola Jokić je trostruki NBA MVP, jedino su četiri igrača u istoriji košarke bolja od njega. Zato nije teško dati odgovor na pitanje ko je za mene najbolji evropski igrač ikada, iako priznajem da je teško porediti različite ere”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare