E to je kontinuitet! Olimpijakos zadržava svog novog lidera

Euroleague 21. feb 202410:16 0 komentara
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Alek Piters i Olimpijakos će produžiti ugovor do 2026. godine, a time pirejski klub radi odličan posao jer tako najavljuje da će zadržati srž ekipe. Takav kontinuitet se pokazao kao ključan u uspesima u evropskoj košarci.

Alek Piters je neko ko se iznedrio u novog lidera Olimpijakosa. Odlazak Saše Vezenkova u NBA je njemu otvorio priliku ne samo da igra već i da ima mnogo više šuteva. Kako je Olimpjiakos bio u krizi posle odlaska Vezenkova i Slukasa Piters se baš nametnuo kao glavni poenter ekipe pa trenutno „pakuje“ oko 14 poena po evroligaškom meču.

Piters igra svoju najbolju sezonu u karijeri mada je imao već svoje odlične uloge u dresovima CSKA, Efesa i Baskonije. Sada uz nekoliko nosilaca Olimpijakosove igre poput Vokapa, Papanikolaua, Larencakisa, Fala, Milutinova, on će verovatno biti srž ekipe koja želi da napadne još trofeja i u Grčkoj i u Evroligi.

Ovaj košarkaš je pre Evrope igrao za Finiks kao i za filijalu te ekipe u Dži ligi.

Sa ovim potpisom Olimpijakos može da zadrži maltene identičnu ekipu naredne sezone jer svi igrači sem jednog imaju ugovor i za narednu godinu. U pitanju je Ajzea Kenan, dok Mustafa Fal ima ugovor koji traje do kraja ove sezone uz mogućnost produženja saradnje.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!