Evroliga opet disciplinuje Janakopulosa

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Evroliga je obavestila Košarkaški klub Panatinaikos da je otvorila novi disciplinski proces protiv prvog čoveka kluba Dimitrisa Janakopulosa. Opet su povod za ovakav potez bile objave na društvenim mrežama.

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos je poznat kao čovek koji nema dlake na jeziku i već nekoliko godina je u svađi sa upravom Evrolige. Kritike na račun suđenja i izvršnog direktora Evrolige Đordija Bertomeua su veoma česte, a najnovije su stigle minulih dana. Zbog neprimerenog ponašanja Evroliga je pokrenula novi postupak protiv Dimitrisa Janakopulosa.

On je poslednji put kažnjen letos kada mu je Evroliga naložila da plati 70 hiljada evra zbog uvreda na račun Đordija Bertomeua.

Sada je Janakopulos poručio Bertomeuu da traži svoje pare nazad. Dimitris tu misli na novac koji je dao na kazne prethodnih godina, a pre desetak dana je i na društvenim mrežama opsovao Đordija. Takođe poručuje i da će ga poslati u zatvor.

Rat na relaciji Panatinaikos – Bertomeu traje već nekoliko godina. Janakopulos se donekle povukao iz košarke jer je posle pretnje da će izaći iz Evrolige shvatio da je to nemoguće pa je rešio da proda klub. Promena vlasnika se još uvek nije desila, a Dimitris više ne dolazi na utakmice. Za sve to vreme PAO nema baš najbolje rezultate dok je najveći rival Olimpijakos znatno u boljoj formi ove sezone i vratio se u prvu grčku ligu.

Komentari

Vaš komentar