Fajnal for Evrolige u Beogradskoj Areni!

Euroleague 4. mar 202212:08 > 13:32 7 komentara
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Ono što je Sport klub juče najavio, danas je postalo i zvanično. Fajnal for Evrolige za sezonu 2021/22 godina održaće se u Beogradskoj Areni u glavnom gradu Srbije.

Prvobitno je predviđeno da domaćin za četiri najbolja kluba na Starom kontinentu bude Berlin, ali zbog mera u Nemačkoj vezanih za koronavirus, prema rečima čelnika Evrolige prebačen je „u jedan od najkošarkaškijih gradova na svetu – Beograd“.

povezane vesti

Polufinalni mečevi biće na programu u četvrtak 19. maja od 18 i 21 časova. Meč za treće mesto održaće se 21. maja u 16, dok je meč za titulu na programu istog dana u 19 časova.

Beograd je pre četiri godine bio domaćin istog događaja, kada je Real iz Madrida stigao do 10 evropske krune. Glavni grad Srbije se sada pridružio Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, koji su više puta organizovali završni turnir Evrolige u ovom veku.

„Beograd je u ovom trenutku bio najbolja alternativa Berlinu. Dugujemo veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu. Očekujem da će nam i epidemiološka situaciji dozvoliti da imamo spektakularan turnir“, istakao je Žordi Bartomeu, prvi čovek Evrolige.

Fajnal for Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.