Ima li Asvel ambicija? Pupe dobio novi ugovor

Euroleague 17. apr 202410:22 0 komentara
Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Ekipa Asvela je uz Albu bila ubedljivo najlošija u Evroligi ove sezone. To je dovelo do čak dve promene trenera, a poslednji je napravio najveći pomak. Pjerik Pupe će zato ostati u Asvelu i potpisao je novi ugovor na još dve sezone.

Nedavno su se pojavile tvrdnje da Toni Parker želi da uloži novac u bitno trenersko ime. Pominjao se Serđo Skariolo, ali izgleda da ambicije nisu ipak toliko velike. Na klupi će ostati Pjerik Pupe, koji je tek ove sezone postao asistent u Asvelu, a od Nove godine je dobio prvi put priliku da vodi ekipu kao prvi trener.

Pupe je dobio produžetak ugovora, a u saopštenju francuskog kluba stoji da je klub veoma zadovoljan rezultatima i stavom igrača koje je Pupe vodio.

Pre njega Asvel su ove sezone vodili Ti Džej Parker kao i Đanmarko Poceko, a kroz celu sezonu se videlo da malo ko može da uspostavi igru ekipe kako treba. Pupe je može se reći dao malo veću slobodu ekipi koja sigurno ima talenat i ima kvalitet, a realno je da će prava slika biti na kraju sezone kada Asvel završi francusko prvenstvo u kom imaju velike rivale u Monaku, Parizu i Brugu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!