Ledej za SK: Nema magije u Partizanu, samo naporan rad

Intervjui 30. sep 20238:47 1 komentar

Zek Ledej je minulog leta odlučio da ostane u Partizanu uprkos prebogatim ponudama raznih evropskih klubova. Maltene svaki favorit za osvajanje Evrolige ga je želeo, ali je američki krilni centar rešio da produži vernost Partizanu. Kaže da je najviše na njega uticalo to što mu je Željko Obradović rekao da je ambicija da se ide na Fajnal for Evrolige.

Zek je razgovarao još sa svojom porodicom, majkom, ujacima, braćom ali i sa Kevinom Panterom sa kojim igra već tri sezone. Takođe i reči trenera Željka Obradovića su bile najznačajnije u svemu.

„To je nešto što nikad nisam čuo od njega, mislim uvek smo se borili, maltene smo stigli do Fajnal fora prošle godine, ali nikad nisam čuo da to govori da je to ambicija i da će se za to tim boriti. Poverovao sam u to, poverovao sam u reči kluba, moja ambicija je takođe da dođemo do Fajnal fora, da dobijemo što više utakmica, da budemo među četiri najbolja. Kada mi je to rečeno, da je to ambicija, dobro sam promislio i tako sam i odlučio. Meni lično, svaki tim u kom sam cilj je da idemo do Fajnal fora. Uvek imamo priliku, čak i na početku sezone sam mislio da imamo šansu sa timom kakav smo imali tada. To je uvek moj lični cilj. Cilj je da dobijemo što više mečeva. Kada mi je trener to rekao i kada sam uzeo u obzir da on ima najviše osvojenih Evroliga, moraš i to da uključiš u razmatranje. Njegovu reč moraš da razmotriš“, rekao je Zek Ledej.

Ledej nikada pre Partizana nije u nekoj ekipi odigrao više od jedne sezone. Ipak u Partizanu će ostati po slovu aktuelnog ugovora čak četiri. Gde je onda magija kod Partizana?

Vesti o KKP

„Ne bih rekao da je magija, pre bih rekao da smo naplatili naš rad, on je bio stvaran, igrali smo čvrsto. Klub je izgrađen na toj čvrstini i želji da se pobedi. To nam i navijači daju kada dođu na utakmice. Samo smo igrali jako, dali smo svoje srce i hteli smo te pobede. Radili smo sve što treba, sa time se poistovećujem. Kada mislim o tome, u nekim drugim klubovima je drugačije. Ovaj klub smo izgradili, mislim bio je na niskim granama kada sam došao, od početka smo gradili nešto dan po dan. Taj proces izgradnje sam hteo da nastavim“, poručuje Zek Ledej.

Kaže da mu je bilo najlepše prošle sezone kada se sve završilo osvajanjem trofeja u ABA ligi, kao i da mu je prošla sezona bila najduža u karijeri. Kada se radi o aktuelnoj sezoni i novom timu, Zek veruje da se traži kontinuitet.

Početak Evrolige bliži je iz dana u dan. Ne zaboravite da sastavite Fantasy tim za sezonu 2023/24. Igrajte se zajedno s nama na sajtu Sportkluba.

„Mnogo smo promenili, doveli smo nove momke i oni donose različite stvari. To što su neki ostali to pomaže. Još je rano i tražimo kontinuitet. Sa treningom će to doći i kako krene sezona i kako budu odmicale utakmice doći će i kontinuitet. Treba da pratimo trenerove smernice, to je samo drugačija grupa igrača. I moramo da radimo na stvarima koje treba da ispravimo. Momci koji su se vratili, u tome je stvar kada se vratiš. Znaš šta trener hoće od tebe. Znaš koja ti je uloga. Naravno, dođeš i igraćeš košarku, ali svako zna šta radi, koje su mu prednosti i koje mane i šta može da uradi za tim. To je dobra stvar kod povratka. Navikli smo da igramo zajedno, niko neće odjednom da šutira trojke kao Stef Kari i znaš te lude stvari. To je ono što radimo, zajedno smo već treću godinu i onda implementiraš grupu novih momaka i dodaš ono što oni donose timu“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare