Jasikevičijus pred F4: Real je željan pobede

Euroleague via Getty

Trener Barselone Šarunas Jasikevičijus govorio je o pripremama svog tima za predstojeći Fajnal-for Evrolige koji se od 19. do 21. maja igra u Beogradu i koji ćete moći da pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

U polufinalu ćemo gledati El Klasiko. Litvanski stručnjak smatra da je Real Madrid željan pobede protiv najvećeg rivala.

„Tim će biti spreman. Razmišljamo i o rivalu i o nama. Moramo da budemo veoma fokusirani. Ključno će biti to da ništa ne prepuštamo slučaju. U utakmicama protiv njih, ako je bilo velikog broja poena, to je zato što smo prepuštali stvari“, rekao je Jasikevičijus i nastavio o tome da će svi igrači biti spremni za polufinale elitnog takmičenja, uključujući i Korija Higinsa:

„Svi su trenirali osim Martinesa, koji je prehlađen. Kori Higins će igrati jer nam je njegovo iskustvo veoma značajno. Jasno je da neće moći da dostigne 100 odsto svojih mogućnosti. Ali imaćemo sve igrače na raspolaganju“.

Popularni Šaras se osvrnuo i na dobar niz svoje ekipe protiv najvećeg protivnika.

„Pobedili smo ih u poslednjih pet utakmica i taj podatak nam ne ide u prilog jer je Real sada previše željan te pobede. Dolaze u najboljem trenutku sezone i igraju veoma dobro. Imaju iskusne veterane sa mnogo iskustva i znaju kako da igraju ovo. To je Fajnal-for i sigurno će biti teško“.

Litvanac je objasnio i kakav uticaj Nikola Mirotić ima na ekipu.

„Svi su nam potrebni i pokazali smo dane moramo da zavisimo čak ni od Nikole koji je najbolji u Evropi. Nadamo se da će igrati dobro, ali ako i ne odigra sjajno, on je na kraju ipak samo čovek, moraju i drugi da iskoče“, istakao je Jasikevičijus.

Barselona i Real Madrid će se za finale Evrolige boriti u četvrtak od 21 čas uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Fajnal-for Evrolige možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)