„Jedini sam verovao da Micić ostaje, zaslužuje tri miliona“

Euroleague 7. okt 202117:56 0 komentara
Ergin Ataman
(Photo by Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman smatra da šteti ugledu Evrolige kada igrači iz nje usred sezone odu u NBA ligu.

„Nadam se da će u budućnosti Evroliga dostići nivo NBA kada je reč o ‘šou biznisu’. Mislim da je velika greška da neki važni igrači idu u toku sezone iz Evrope u NBA. Za mene je to neprihvatljivo. Za tržište i prestiž Evrolige, ono što se prošle sezone desilo s Real Madridom je neprihvatljivo“, rekao je Ataman misleći na odlaske Fakunda Kampaca i Gabrijela Deka.

Evroliga:

Ataman je rekao da je ponosan na to što je Efes prekinuo dominaciju Fenerbahčea u Turskoj, a osvrnuo se i na ostanak Vasilija Micića.

„Pre tri godine smo stvorili ovaj tim, napravili dobru hemiju. Tada nam je budžet bio deset miliona, a sada je dvadeset, sa istim igračima. Svi su se poboljšali. Bio sam jedini koji je verovao da će Micić ostati. Imao je ponudu iz NBA, iz Oklahome, ali niko mu nije nudio da bude glavni igrač. U Evropi je MVP, dobio je izvanredne ponude. I Efes je veliki klub, i napravio je žrtvu kako bi on ostao. Nije tajna – Micić je pre tri godine došao za 500.000 po sezoni, a sada ima ugovor od tri miliona dolara. To je mnogo novca, ali on to zaslužuje“, zaključuje Ataman.

U prvom kolu nove sezone Evrolige, Efes je izgubio od Real Madrida, a u drugom se sastaje sa CSKA kod kuće, u petak od 19.30, uz direktan prenos na Sport klubu HD.