Grci pišu: Nedoviću 3,3 miliona u CZV, PAO dobija 300.000

Euroleague 7. jul 202213:21 > 14:04 11 komentara
Nemanja Nedović
2021 Euroleague Basketball

U četvrtak se u domaćim medijima pojavila informacija da je srpski reprezentativac Nemanja Nedović sa čelnicima Crvene zvezde dogovorio povratak na Mali Kalemegdan, ali rukovodstvo njegovog dosadašnjeg tima Panatinaikosa se oglasilo povodom raskida saradnje. Iz njihove perspektive, Nedović nije slobodan igrač i Zvezda bi morala da plati obeštećenje.

Direktora Panatinaikosa za komunikacije, Dimitris Kontos, govorio je za grčki bwinSPORT radio o Nedovićevom slučaju i naglasio da bi Zvezda PAO morao da dobije 300 hiljada evra kako bi Nedovića smatrao slobodnim agentom.

Povezano:

„Panatinaikos je sa Nemanjom imao dogovor da će se saradnja automatski produžiti na još jednu sezonu ukoliko on odigra 28 od 34 evroligaške utakmice. Međutim, prvenstvo je skraćeno zbog izbacivanja tri ruska tima, pa je u Evroligi Nemanja odigrao 26 od 32 utakmice, što je isti procenat. Agent Miško Ražnatović, koji predstavlja Nedovića, insistira na činjenici da nema osnova za automatsko produženja ugovora sa igračem prema kojem se Panatinaikos ponašao veoma korektno u teškim situacijama“, izjavio je Dimitris Kontos.

„PAO ne želi da ulazi u sudski proces sa igračem jer ne želi da naš košarkaš bude nezadovoljan. Osim toga, ne želimo da mu ponudimo trogodišnji ugovor vredan tri miliona evra, koliko će dobiti u Zvezdi prema informacijama koje smo dobili. Nemanja može da bude slobodan igrač za obeštećenje od 300 hiljada evra jer nije odigrao 28 utakmica“, kazao je čelnik Panatinaikosa.

U međuvremenu je grčki Totalbasket preneo informaciju prema kojem je transfer nedovića u matični klub rešen – srpski bek će za tri sezone u Beogradu dobiti 3,3 miliona evra, dok će na ime obeštećenja Panatinaikos inkasirati 300.000 evra.

U prethodnoj sezoni, koja je bila razočaravajuća za PAO, Nedović je imao neke impresivne partije, a u proseku je u Evroligi beležio 14,3 poena i 3,2 asistencije.

Nemanja Nedović je profesionalni debi imao upravo u dresu Zvezde 2008. godine, a u klubu je bio do 2012. Potom je nastupao za Lijetuvos Ritas, Golden Stejt Voriorse, NBDL ekipu Santa Kruz Voriorsa, Valensiju, Unikahu i Armani, pre nego što je 2020. postao član atinskih „zelenih“.