Lojd: Može se reći da sam u Zvezdi postao zvezda

Euroleague 14. jun 202119:05 > 19:13 0 komentara
Christina Panke/Euroleague Basketball via Getty Images

Američki bek Džordan Lojd bio je najbolji igrač Crvene zvezde u nedavno završenoj sezoni, a u narednoj će braniti boje Zenita iz Sankt Peterburga. Govoreći za zvanični sajt ruskog tima osvrnuo se i na period proveden u Beogradu, istakavši koliko je bio bitan za razvoj njegove karijere.

Lojd će u Zenitu sarađivati sa španskim trenerom Ćavijem Paskvalom.

Povezano:

On je izuzetan trener po pitanju taktike. On ’iscedi’ maksimum iz svojih igrača. Ima poverenja u svoje košarkaše, a može se reći da mu oni to poverenje uzvraćaju“, izjavio je 27-godišnji Džordan Lojd, koji u Rusiju dolazi sa velikim očekivanjima posle veoma dobre sezone među crveno-belima.

Može se reći da sam u Beogradu postao zvezda evropske košarke, ali ja ne gledam na stavi baš na taj način. Došlo je vreme da igram veću i značajniju ulogu u timu, a u Srbiju sam dobio to po šta sam došao. Posle sezone u Valensiji sam bio uveren da mogu da se izborim sa većom minutažom i sa više odgovornosti. Imao sam priliku to da demonstriram i napravio sam iskorak u svom razvoju. Ne planiram da prestanem da napredujem“, rekao je američki bek.

Lojd u Zenit ide sa tri trofeja koja je osvojio sa Zvezdom, Kup, ABA ligu i Superligu Srbije. U 64 utakmice u Zvezdi je prosečno beležio 16,2 poena po meču, tri asistencije uz prilično pouzdan šut za tri posebno u ABA ligi.

Džordan je u Zvezdu inače stigao iz Valensije, dok je u NBA ligi igrao u Torontu u sezoni u kojoj su Reptorsi osvojili titulu šampiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!