Makabi i Lorenzo Braun se rastaju, ima li zainteresovanih?

Euroleague 17. maj 202415:24 5 komentara

Posle dve sezone u Tel Avivu, vreme je za promenu.

Sudeći prema informacijama do kojih je došao izraelski košarkaški novinar Arel Ginsber, citiramo, „nije očekivano da će Lorenzo Braun nastaviti da igra za Makabi“.

Kao povod za raniji rastanak, s obzirom da mu ugovor ističe tek sledeće sezone, Ginsber navodi „privatne razloge“. Dodaje da mu ni ljudi iz Makabija neće stajati na putu, ali „ukoliko stigne prava ponuda“.

O tome koliko se novca očekuje u Tel Avivu za Braunovu slobodu u ovom trenutku nema reči.

VIŠE VESTI IZ EVROLIGE:

Obradović odlučio da ostane u Monaku

Kako pobediti u EL fantaziju? Pitajte Marka

Ovo je najbolja petorka EL: Bivši igrači „večitih“ su tu

Braun ima 33 godine i ove sezone beležio je prosečno 13,2 poena, uz 2,8 skoka i 6,1 asistenciju. Nastupajući kao domaćini u Beogradu, košarkaši Makabija stigli su do majstorice četvrtfinala sa Panatinaikosom i doživeli poraz u petoj utakmici u Atini.

Braun je imao skromnu NBA karijeru, ali se dolaskom u Crvenu zvezdu u sezoni 2019/20 nametnuo kao jedan od najboljih igrača na bekovskim pozicijama u evroligaškoj konkurenciji. Potom je nastupao za Fenerbahče i UNIKS, iz kojeg je 2022. došao u Makabi.

U međuvremenu ponuđeno mu je špansko državljanstvo, koje je prihvatio, pa je sa „furijom“ na Eurobasketu 2022 osvojio i zlatnu medalju.

Da li će biti zainteresovanih klubova za njega? U to ne treba sumnjati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare