Mitoglu suspendovan na dve i po godine zbog dopinga

Guliver

Košarkaš Armanija Dinos Mitoglu pao je na doping testu, dogodilo se to još prošle godine, kad su u uzorku krvi uzetom posle meča sa Panatinaikosom u Atini pronađene nedozvoljene supstance.

Kako javlja renomirani košarkaški portal Jurohups, centar Armanija suspendovan na dve i po godine. Grk je sarađivao tokom istrage, ali je koristio jednu od supstanci na koje je Međunarodna andtidoping agencija itekako osetljiva, pa kaznu nije mogao da izbegne.

Povezano

Mitoglu je kazao da mu je jedna grčka doktorka preporučila tablete koje je dobio kao čudotvorni lek, koji bi mu pomogao da “pročisti telo”.

“Dala mi je čest serum, a odgovorila mi je da će mi taj preparat pomoći da pročistim telo. Tretman je trebalo da poveća atletske sposobnosti i uspori starenje“, rekao je on.

Mitoglu je nedozvoljene tablete počeo da koristi posle povrede stopala. Njegova poslednja utakmica bila je protiv Reala iz Madrida 10. marta prošle godine.

Mitoglou je ostala još samo poslednja instance, ima pravo žalbe sportskom sudu FIBA, ali teško da će se bilo šta promeniti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare