Mitrović dobio Asvel na sudu, ali borba se nastavlja

Euroleague 14. sep 202219:27 1 komentar
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši klub Asvel moraće da plati 481.464 evra Zvezdanu Mitroviću, objavio je na Tviteru advokat crnogorskog trenera Ksavijer Le Serf.

Reč je o prvostepenoj presudi, na koju obe strane imaju pravo žalbe. Mitrović je pre dve godine dobio otkaz u Asvelu, a objašnjenje Tonija Parkera, prvog čovjeka Asvela, bilo je blago rečeno neobično.

Podsećanja radi, razlog za raskig saradnje nisu bili sportski rezultati, već veliki broj tehničkih grešaka koje je dobijao Mitrović, koji je sa Asvelom stigao do trona u Francuskoj, Evrolige, a zatim i uloge prijatnog iznenađenja u elitnom takmičenju.

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Mitrović je nakon otkaza u Asvelu otišao u Monako i osvojio Evrokup, potom je proglašen za najboljeg trenera u tom takmičenju, a onda je tim iz Monte Karla vodio u debitantskoj sezoni u Evroligi.

Trenutno je bez angažmana i strpljivo vaga ponude za sezonu koja uskoro počinje. Jasno je da Zvezdan neće početi pomenutu sezonu, ali je isto tako jasno da su u vrhunskim klubovima promene česte, a da je Zvezda u svakom slučaju, kao i do sada uvek bio prvi pik.