Obradović o Zvezdi: Od prvog dana se tražio plej, ali nema!

ABA League 2. feb 20210:40 > 1:13 4 komentara
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Bivši trener Crvene zvezde Saša Obradović pisao je na svom Tviter profilu o situaciji u beogradskoj ekipi tokom svog mandata na klupi tima, posebno se dotakao Džordana Lojda, ali i objasnio kadrovsku politiku tima u tom periodu, uključujući i dolaske Tejlora Ročestija, Emanuela Terija i Lendrija Noka.

Obradović je sa svojim pratiocima podelio svoju prepisku sa Džordanom Lojdom, najboljim igračem Zvezde u tekućoj sezoni.

Uvek sam za Vas imao samo reči hvala, treneru. To je slučaj sada, tako je bilo pre i tako će biti u budućnosti. Ja cenim vaš rad. Još dosta je ostalo truda pred nama i da, konačno sam zdrav i spreman za igru“, napisao je Džordan Lojd treneru Saši Obradoviću posle još jedne odlične partije i pobede Crvene zvezde nad Megom.

Igračinu kao Džordan Lojd će biti veoma teško potpisati u budućnosti. Tu mislim na Lojda kao čoveka, saigrača i igrača – jednostavno čitav paket“, komentarisao je Saša Obradović.

Na konstataciju jednog od Obradovićevih pratilaca da je bilo nekih grešaka pri dovođenju igrača u tekućoj sezoni Obradović je imao odgovor.

Vrlo jednostavno – Tejlor Ročesti je doveden nadva meseca dok ne nađemo boljeg igrača. Otišao je posle samo jednog meseca, a znao je moj sistem od ranije – došao je totalno nespreman. Noko je trebalo da budeu ekipi od prvog dana, a ne Emanuel Teri. Od prvog dana se traži plej, i ne nađe ga niko! Nema!“, zaključio je 52-godišnji trener.

Obradović je napustio kormilo tima sa Malog Kalemegdana sa skorom 5-11 u Evroligi i 9-1 u ABA šampionatu.

Tokom trenerske karijere, Obradović je vodio i Keln, Kijev, Turov, Donjeck, Albu, Lokomotivu Kubanj.

U igračkoj karijeri u tri navarata je nosio dres Crvene zvezde, a u crveno-belom je osvojio šampionske titule 1993. i 1994. godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je šest medalja na velikim takmičenjima, četiri zlatne.