Olimpijakos ljut na Janakopulosa: Dosta je bilo!

Već usijana atmosfera i odnosi između Olimpijakosa i Panatinaikosa dodatno su se "podgrejali" nakon derbija u domaćem prvenstvo. Lavinu reakcija, pa i saopštenje crveno-belih pokrenuo je, ko drugi, nego prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos.

On je na društvenim mrežama, posle derbija, prokomentarisao, između ostalog, ponašanje trenera Pirejaca Jorgosa Barcokasa.

„Dali smo vam najmanje 10 šansi da se pridržavate onoga što je najbolje za naš sport, ali vi više volite da se glupirate“, napisao je Janakopulos i dodao:

„Poslaću vas još jednom na parking“.

Barcokas je ušao u žestoku raspravu sa trener Panatinaikosa Erginom Atamanom, a PAO je slavio u derbiju koji mu je doneo prednost domaćeg terena u plej-ofu.

„Pozivamo dobro poznatog parking domaćina, onoga koji voli da psuje svoj tim, igrače i navije, da preti sudijama (grčkim i stranim), sportistima (aktivnim i penzionisanim), premijeru i ministrima, predsedniku Košarkaškom saveza Grčke i predsedniku Evrolige, koji ostavlja prljav veš na klupi, priželjkuje ljudima smrt, ugrožava sugrađane nebezbednom vožnjom svakog dana, koji preti svima, da prestane da provocira i poziva na nasilje. Verujemo da će država sprovesti novi Zakon o sportu koji je kreiran da spreči ovakvo ponašanje i da će ga konačno zaustaviti, umesto što mu daje najveću i najmoderniju dvoranu u državi, kako bi stvorio uslove za neravnopravnu konkurenciju. Ili će ipak promeniti zakon i prilagoditi se njemu. Dosta je bilo“, navodi se u saopštenju Olimpijakosa.

Grci su košarkaško prvenstvo ove sezone, nakon dva odigrana kruga, podelili na plej-in i plej-aut grupu od po šest klubova, tako da su se Panatinaikos i Olimpijakos ovog ponedeljka sastali šesti put ove sezone.

Zeleni su izjednačili na 3-3 najviše zahvaljujući prošlogodišnjem asu crveno-belih, Kostasu Slukasu, koji je prošlog leta učinio „smrtni greh“ i prešao iz jednog u redove drugog gradskog rivala.

Do daljeg, jedini tim koji je uspeo da savlada PAO u šampionatu ostaće Aris.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!