Teške reči predsednika Partizana Mijailovića o Čoviću

ABA League 7. jun 202421:53 196 komentara
Nebojša Čović, Ostoja Mijailović
Srđjan Stevanović/Starsport.rs ©

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, napravio je detaljnu analizu sezone, pričao je o svim apsketima, rezultatima, sportskom sektoru, večitom rivalu, predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću...

„Svake sezone u Partizanu sam finasirao klub sopstvenim novcem i novcem iz svojih firmi. Nisam plaćen za posao koji obavljam, a mnogi predsednici klubova jesu. Smatram da to nije u redu. Ne želim da govorim o imenima. Da li mislim na Čovića? Ja tog čoveka ne želim ni da spominjem, niti da pričam o njemu. Međutim, moram da naglasim da nije pošteno da predsednici klubova uzimaju novac, jer je njihov zadatak da ga donose u klub. Nemam problem, hajde da izvadimo ugovore i ja i predsednik Zvezde, pa da vidimo ko je koliko dao, a ko je koliko uzeo. Nismo isti.“ naglasio je Mijailović, pa nastavio:

VIŠE O DERBIJU:

Tragikomedija od verbalnog delikta, finala, lige i košarke

Mijailović: Izrežirano – neka im ovakva titula služi na čast

Čović: Sa Željkom bismo bar jednom bili prvaci Evrope!

Ponoćno saopštenje Crvene zvezde posle prekida derbija

Direktor KLS: Ne odlučuje spiker u hali kada se nastavlja

Partizan se oglasio: Skandal u kome ne želimo da učestvujemo

„Mi smo ove godine bili najgledaniji tim u Evropi, cena ulaznica nije bila mala, zaradili smo oko osam, devet miliona evra. Iskreno, jako mi je žao navijača jer im se nismo odužili na adekvatan način na parketu, rezultatima“.

Mijailović je nastavio sa izlaganjem:

„Zvezda je osvojila ABA ligu, eskpertiza prve utakmice je pokazala zašto. Kasnije je sve bilo posledica. Zašto smo mi bili 11. a oni 17. u Evroligi ako su toliko bolji. Suština je da su obe ekipe imale loše rezultate. Budžeti su bili veći, ali tržište nije bilo onakvo kakvo smo želeli, niti su igrači opravdali naša očekivanja. S druge strane Lesor i Papapetru su osvojili Evroligu, a u Panatinaikos su stigli iz Partizana. Da li smo pogrešili što nismo platili tri puta više Lesora, moguće je, ali procenili smo i izabrali drugu opciju“.

POZNATA OTKUPNA CENA MEKINTAJERA, NUĐEN I PARITZANU

Iako je rekao da ne želi da priča o Nebojši Čoviću, ipak nije bilo tako.

„Kada pričam sa nekim ravnopravno, pa posle toga neko kaže da je on pametniji, a Ostoja nije to je OK. Ali, ako rival mora da bude pametniji po svaku cenu, to nije dobro. Predsednik Zvezde je došao u sport iz politike. On je optužen za najgore moguće stvari, najprljaviji je igrač u politici, optužen je za najgore moguće stvari, ceo život je pravio najgore skandale. Postoje krivične prijave, ja nisam takva ličnost. Ja ne mogu da budem ulična bitanga, jer vodim firme i odgovoram za zaposlene i njihove porodice, kao i odgovornost prema Partizanu. Da li sam pokušao da pričam sa Čovićem? Postoji jedan jedini uslov, da pristanem da Partizan bude drugi, a to se nikada neće desiti. Mene njegova najavljena penzija raduje, jer će ona doneti drugačiju dimenziju u svetu košarke. Ja mogu da imam normalan odnos sa normalnom osobom, ali kako da komuniciram sa čovekom koji je poručio da Partizan ne bi osvojio ABA ligu da on nije bio u bolnici. Šta to znači, šta želi da kaže… O kakvom odnosu, kulturi i ponašanju pričamo“, naglasio je Mijailović.

Srdjan Stevanovic/Starsport

„Ja nemam sukob sa Čovićem, a Čović je sa svima u sukobu. Ljudi nastoje da budu prijatelji sa njim da ih ne bi napadao. Nastojim da napravim dobar tim, da napravimo kulturu navijanja, da budemo klub koji je samoodrživ finansijski. Najgledanija smo ekipa u Evropi, svi znaju kakva je atmosfera u našoj dvorani i svi znaju za Partizan,“ dodao je Mijailović koji je sezonu svog kluba ocenio kao apsolutno neuspešnu, a istakao je i ko je najodgovorniji.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare