PAO odgovorio: „Barcokizmu“ nije mesto u grčkoj košarci

Iz košarkaškog kluba Panatinakos stigao je odgovor na saopštenje Olimpijakosa, nakon što je prvi čovek grčkih Zelenih na društvenim mrežama komentarisao ponašanje trenera crveno-belih Jorgosa Barcokasa. Panatinaikos je slavio u derbiju u domaćem prvenstvu, čime je obezbedio prvo mesto pred plej-of. Nakon toga je usledio "rat" saopštenjima.

Promo

„Razumemo vašu paniku, ali Panatinaikos i pristalice tog tima će nastaviti da vode akciju protiv naselja, zajedno sa celim društvom i Vladom Grčke. Mogli bismo da navedemo stotine incidenata iz prošlosti, poput CSKA i bezbrojnih prekida, da tako pokažemo da se razlikujemo, ali ova stranica istorije mora da se okrene zauvek, za svakoga i sa svima. I okrenuće se, iako je nezgodno. ‘Barcokizmu’ niije mesto u grčkoj košarci u 2024. godini. Svi vide, svi razumeju. Uostalom, mi gledamo samo unapred. Samo gore. Čekaju nas novi vrhovi. Suditi o životima drugih ljudi savršen je izgovor da ne analizirate svoje“, navodi se u saopštenju.

Kompletno saopštenje Olimpijakosa pročitajte OVDE.

Grci su košarkaško prvenstvo ove sezone, nakon dva odigrana kruga, podelili na plej-in i plej-aut grupu od po šest klubova, tako da su se Panatinaikos i Olimpijakos ovog ponedeljka sastali šesti put ove sezone.

Zeleni su izjednačili na 3-3 najviše zahvaljujući prošlogodišnjem asu crveno-belih, Kostasu Slukasu, koji je prošlog leta učinio „smrtni greh“ i prešao iz jednog u redove drugog gradskog rivala.

Do daljeg, jedini tim koji je uspeo da savlada PAO u šampionatu ostaće Aris.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!