Paspalj: Odgovornost na Željku, Partizan liči na Dubai

Euroleague 10. jul 202412:25 28 komentara
Žarko Paspalj
Starsport/Andrej Cukic©

Nakon sezone neispunjenih očekivanja, Partizan je započeo potpunu rekonstrukciju tima.

Otišao je veliki broj igrača i sada se traže pojačanja. Ono što se ne menja je stručni štab. O tome je za MaksBet Sport govorio legendarni košarkaš Žarko Paspalj.

Rekao je Paspalj da sve zavisi od toga koga će Partizan dovesti do kraja.

„Evropa nije baš preveliko tržište što se tiče igrača, nije lako, tako da je to veliko pitanje. Mislim da nisu pogrešili što su se razišli sa velikim brojem igrača. Bilo je tu i mnogo novca, moralo je da se menja. Sve će zavisiti od toga kako će prelazni rok da izgleda do kraja. Može da bude i dobro, a može i da ne bude. Naravno, bilo bi divno da postoji neki kostur, kao što većina timova radi. Da imaš nekiu osnovu pa da popuniš tamo gde misliš da bi moglo da bude bolje. Ovakvu situaciju nismo gledali često“, rekao je Paspalj u intervjuu sa Matejom Petkovićem za portal MaksBet Sport.

Podsetio je Paspalj da je nešto slično onome što sada radi Partizan uradio prošle godine Panatinaikos koji je brzinom svetlosti dobio i željene rezultate u vidu tutile Evrolige.

„Ne dešava se tako često da novac odigra presudnu ulogu, mada ni tu ne bih rekao da je u pitanju bio samo novac. Oni su imali dobru ekipu i doveli su Kendrika Nana, igrača koji je sve promenio. On ih je podigao na viši nivo, ali to je igrač kakav se teško nalazi“.

A onda je uslediolo veoma zanimljivo poređenje:

„Ovo oko Partizana me podseća na Dubai. Nemamo tim, tek ga pravimo, nadamo se naravno, sa više iskustva, da će da se nađu takvi igrači. Trener i staf su ostali, a čak bih rekao i što se tiče Evrope da sa pojavio neki prostor na tržištu. Nekoliko ekipa je promenilo dosta igrača i sada bi nešto i moglo da se nađe, za razliku od prošle godine kada ih apsolutno nije bilo. Što se tiče igrača iz NBA lige, veliki sam pesimista. Naravno, kada to kažem mislim na one malo slabijeg kvaliteta jer se i tamo situacija u velikoj meri promenila“, ocenio je Paspalj.

Paspalj je dalje u razgovoru za MaksBet Sport ocenio da je prošle godine trabalo zadržati Matijasa Lesora i Dantea Eksuma te da je njihov odlazak pokazao da Kevin Panter i Zek Ledej nisu nosioci igre kako je to ranije izgledalo.

Istakao je da veruje u još jaču podršku navijača, ali i da je odluka o produženju saradnje sa Željkom Obradovićem ispravna:

„Mislim da je svima jasno da je to dobra odluka. On ima fenomenalnu reputaciju, njegova želja i ljubav prema klubu su ogromne. Na njemu i njegovim saradnicima je sada velika odgovornost da se naprave pravi potezi“.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare