Pau sa 40 napada prvu Evroligu: Volim da se takmičim

Pau Gasol
2021 Euroleague Basketball

Košarkaš Barselone Pau Gasol raduje se predstojećem Fajnal foru Evrolige i ističe da je igranje na završnom turniru uvek posebno.

Barsa se u polufinalnom okršaju sastaje sa Armanijem (petak, 21 sat).

Povezane vesti

Doći do F4 nije lako, bez obzira na poziciju sa koje to pokušavate. Uspeh je kad god dođete do ovde. Poseban je momenat, osećamo se sjajno, ali ne želimo da stanemo ovde. Moramo da budemo fokusirani više nego što je to bio slučaj tokom sezone„, ističe Gasol.

Čuveni centar (40) vratio se u Barsu posle 20 godina provedenih u NBA ligi. Iako je zagazio u petu deceniju života, žar za košarkom nije izgubljena. Sada ima priliku da se okiti evropskom titulom prvi put u karijeri.

Volim ovu igru. Otkako sam počeo karijeru pokazujem to, obožavam da se takmičim. Biti deo ovog tima i pomoći mu u skladu sa mogućnostima, to su posebne prilike za mene. Cenim sve što mi je košarka dala„.

Gasola je na klupi Katalonaca sačekao Šarunas Jasikevičijus, nekadašnji saigrač.

Uvek je bio sjajan igrač, pravi lider. Igrao je sa mnogo strasti i emocija. Sada je trener i obraća pažnju na razne druge detalje, fokusira se na stvari koje možda nije imao dok je bio igrač. Na to koliko je bitna dobra odbrana, fizička igra, pokrivanje prostora, komunikacija… Pokušava da bude disciplinovan u odnosu prema nama i trudi se da nam predoči koliko je svaki posed bitan„, zaključio je Pau.

Može li Barsa do trofeja u Evroligi? Mečeve iz Kelna pratite uz naše kanale.

Komentari (0)

Vidi sve komentare