Radonjić: Da uradimo sve kako bismo na kraju bili zadovoljni

Euroleague 15. sep 202113:08 > 13:22 6 komentara
KK Crvena zvezda
Jelena Trajković

Košarkaški klub Crvena zvezda održao je u sredu Medija dan pred početak nove sezone.

Nakon promocije novog dresa i druženja sa novinarima, na kraju je održana i konferencija za medije.

Povezano

Trener Dejan Radonjić prvo je govorio o problemim sa povredama zbog koga je otkazan put na pripremni turnir u Grčkoj.

„Odavno nismo bili u prilici da se ovako družimo, bile su slične konferencije pred plej-of ABA lige, ali ne ovako. Nadam se da ćemo sledeće sezone funkcionisati kao danas i da će sezona biti odigrana u drugačijim okolnostima. Prošle smo bili opterećeni kovidom i ambijentom onakvim kakav nismo želeli da bude“, rekao je na početku Radonjić.

„Prvo bih rekao da smo od starta imali određene probleme sa povredama, nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo moći pripreme da uradimo onako kako smo želeli. To je bilo nekako moguće do turnira u Minhenu kada su se svi ti problemi povećali i doveli nas u situaciju da put u Grčku može biti rizik i da boravak tamo može da bude još veći problem“, nastavio je on.

„Ovih dana se trudimo da funkcionišemo normalno koliko možemo, da što bezbolnije nastavimo dalje i radimo, kao i da do početka sezone budemo spremni za prve izazove“.

Sezona za Crvenu zvezdu počinje duelom sa Splitom u ABA Ligi.

„U prvom meču protiv Splita 24. nećemo biti kompletni, bićemo bez dosta igrača, nadam se da to neće da se oseti u rezultatskom smislu, ali treba da gledamo kako trenutno da se snađemo i prevaziđemo probleme. Za Vajta je pauza duža, za ostale igrače je vrlo senzitivno reći da li će to biti još deset ili 15 dana. Daćemo sve od sebe da budemo što bolji i spremniji za početak sezone“, poručio je trener crveno-belih.

Povereda Arona Vajta je teška, rešanja se i dalje traže.

„Situacija je teška, svi smo svesni toga. Neke prevelike priče oko toga su nepotrebne. Analiziramo situaciju svakodnevno i pokušavamo da pronađemo prava rešenja. Bićete svi obavešteni o potezima koje klub preuzima. Sada moramo da se fokusiramo na to da se svi što pre oporave i vrate. Nije reč samo o Eronu, i za druge igrače moramo videti da li će biti deset ili mesec dana odsutni“, objasnio je Radonjić.

Šta su ciljevi za ovu sezonu?

„Što se tiče onoga što mi želimo je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone. Ostala takmičenja… U ABA ligi imamo najjaču konkurenciju od osnivanja. Pružićemo maksimum u oba takmičenja, to očekujem. Probaćemo da uradimo ono čime bismo bili zadovoljni na kraju sezone“.

Novinarima su se na konferenciji obratili i Nikola Ivanović, Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić:

„Pre nego što sam potpisao sam razgovarao sa trenerom sa kojim sam već sarađivao, objasnio mi je ulogu u timu. Izazov je za mene igrati na najvišem evropskom nivou. Imao sam samo par takvih utakmica pre tri, četiri sezone. Svi momci su veliki optimisti povodom svega što nas očekuje. Ova grupa momaka kvalitetno radi i mislim da nas očekuju lepe stvari“, rekao je Ivanović.

Kalinić je prokomentarisao dobro izdanje na turniru u Minhenu.

„Taj prijateljski turnir u Minhenu je samo prijateljski. Davati prognoze je rano. Radićemo najbolje što možemo, ko zna šta će nam sezona doneti. Bitno je da ostanemo najzdraviji, na kraju najzdravije ekipe ulaze u trku za trofej i to će biti najvažnije. Ovo sa koronom i karantinom mi je otvorilo oči da treba da budem blizu kuće i porodice i to je pomoglo odluci da dođem. Za sada sve ide dobro, ne možemo da dajemo nikakve detaljnije prognoze“, rekao je Kalinić.

Ognjen Dobrić govorio je o sosptvenom oporavku, ali je rekao da ne zna kada će moći da igra.

„Ne znam detalje mog povratka, sve sada ide na bolje, oporavljam se, nadam se da ću uskoro biti sa ekipom. Ne treba žuriti da se nešto ne bi pogoršalo“, ocenio je Dobrić.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare