“Rečeno nam je da nijedan naš igrač neće igrati u Partizanu”

Euroleague 29. nov 202318:15 20 komentara

Menadžer novog košarkaša Budućnosti Jogija Ferela Servand Tahede otkrio je detalje u vezi sa potencijalnim dolaskom Ferela u Partizan.

MaxBet Fantazi promo
Promo

„Malo sam uznemiran zbog čitave situacije… Moj partner je rekao Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sledećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: “Da li ste zainteresovani za Jogija?” Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva meseca, uz opciju da ostane do kraja sezone“, rekao je Tahede i dodao:

“Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je hteo u Partizan, želeo je da igra Evroligu. Svidela mu se ideja da dođe u Beograd, ali smatrao je ponuda nije pokazao da je dovoljno cenjen. Znaju ko je, igrao je dve godine u ABA ligi, bio je veoma dobar”.

Tahede je razjasnio i da do sklapanja konačnog dogovora nikada nije došlo.

„Posao nikad nije bio sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. I dalje smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 evra za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor sa Partizanom, pa su se stvari smirile“, rekao je on.

Ipak, Partizan je znao za ponudu Budućnosti i imao svoju priliku.

„Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto“?

Posebnu reakciju na ovu vest imao je i košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji od slučaja sa Jamom Madarom više neće sarađivati sa Partizanom.

„Zvuči poznato“, napisao je Ražnatović na tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare