Ruski timovi suspendovani iz Evrolige i Evrokupa!

Euroleague 28. feb 202217:35 > 18:10 30 komentara
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Ruski klubovi suspendovani su iz Evrolige i Evrokupa, zvanično je saopšteno u ponedeljak posle podne.

Izvršni odbor Evrolige u ponedeljak je održao sastanak, na kome je doneo sledeće odluke:

1. Obustavlja se učešće ruskih timova iz Evrolige (CSKA, Uniks, Zenit) i Evrokupa (Lokomotiva).

2. Evroliga nastavlja da prati razvoj situacije. Ukoliko se situacija ne bude razvijala na povoljan način, sve utakmice ruskih timova biće poništene kako bi se konfigurisao poredak u ligi.

Povezane vesti

„Evroliga i njeni klubovi ponavljaju svoju čvrstu posvećenost miru, protivljenje bilo kakvom nasilju ili ratu, i nastaviće da koriste svoj glas za promovisanje poštovanja i različitosti“, dodaje se u saopštenju.

Prethodno je Evroliga donela odluku da zbog sukoba Rusije i Ukrajine, ruski timovi igraju svoje mečeve na neutralnom terenu. Tokom ponedeljka se pojavila informacija da su CSKA, Zenit i Uniks tražili da se njihove utakmice u evropskom takmičenju odlože.

Ipak, potom je Međunarodni olimpijski komitet izdao saopštenje u kojem poziva sve organizacije da izbace ruske sportiste iz takmičenja. Evroliga je postupila prema tom savetu.

Kakve će ovo posledice imati na ostale klubove u takmičenjima, uključujući Crvenu zvezdu i Partizan, i na poredak na tabelama još nije izvesno, jer nisu poništeni rezultati do sada odigranih mečeva ruskih klubova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare