Smailagić: Želimo makar na fajnal-for!

Euroleague 23. avg 202211:00 > 11:49 22 komentara
Partizan početak priprema
Srdjan Stevanovic/Starsport

Parni valjak je upalio motor i krenulo je zahuktavanje za nastupajuću sezonu. Partizan je, dakle i zvanično otpočeo pripreme za nove takmičarske izazove. A na prvom okupljanju većeg dela prvog tima mogla je da se oseti sjajna atmosfera i želja igrača da se što bolje spreme za predstojeće izazove, kao i nestrpljenje da krenu u juriš ka željenim ciljevima.

Povezane vesti

Jedan od prvotimaca ekipe ih Humske, mladi krilni centar Alen Smailagić, pre četiri dana je napunio 22 godine, ali nije imao vremena ni za slavlje, a ovog leta ni za duži odmor. Najpre se oporavljao od povrede, zatim odradio deo priprema sa reprezentacijom Srbije, posle čega je nastavio individualan rad, a prošlog ponedeljka započeo treninge sa ostalim, mlađim delom crno-bele ekipe. A na zvaničnom startu priprema nije krio zadovoljstvo i uzbuđenje zbog svega što predstoji.

„Definitivno smo spremni za pravi start priprema. Atmosfera je odlična, tu je nekolicina  igrača koji se znaju od prošle godine. Mi smo već stari prijatelji, zaista nas vezuje jako prijateljstvo. To se sada posebno osetilo na ovom okupljanju. Sada smo mnogo bliskiji nego prošle godine, nismo se videli izvestan period i baš se radujemo što smo ponovo zajedno. A već smo u novom sastavu počeli da gradimo neku hemiju i željni smo rada i pobeda“, istakao je Smailagić za Sport Klub.

Smailagić je prezadovoljan kako su protekli uvodni treninzi minulih dana.

„Verujem u reprezentaciju Srbije“

Krilni centar Partizana je ovog leta imao značajno, reprezentativno iskustvo, odradio je deo priprema sa seniorskim nacionalnim timom.

„Posle operacije i oporavka od povrede počeo sam ubrzo da treniram, ali nisam uspeo da dovedem svoje telo u željenu formu i dostignem spremnost dovoljnu da odgovorim zadacima i težini priprema u reprezentaciji. U dogovoru sa selektorom Svetislavom Pešićem otišao sam da se individualno spremam, rekao mi je da ćemo se čuti i ostati u kontaktu za dalje. Osetio sam tamo atmosferu, značilo mi je to mnogo“, istakao je Smailagić i dodao kako od reprezentacije Srbije očekuje uspehe u nastupajućim takmičenjima.

„Uvek volim da mislim da ćemo da osvojimo sve, imamo kvalitet, pa to ostaje na našim reprezentativcima da ostvare“.

„Ovo je prvi trening da smo se okupili da smo skoro svi zajedno, ali već smo odradili niz treninga, što individualno, što timski, mislim na mlađi deo prvog tima. Mi mlađi smo se baš obradovali što su nam se pridružili i stariji igrači, a novajlije su baš pozitivne i prijatne osobe. Sve je u najboljem redu, nemamo nikakve primedbe, a verujem da će tako da bude i ubuduće“. 

Krilni centar crno-belih je, dakle, uspešno obavio oporavak i predpripreme i sa puno motiva ulazi u novu fazu rada.

„Ovog leta nisam imao puno vremena za odmor, jedino te dve, tri nedelje za operaciju i oporavak i sad se dobro osećam, povreda je prošlost. Radio sam na sebi u proteklom periodu i spreman sam za maksimalne napore“.

Naravno, kada je reč o ambicijama Partizana popularni Smajli, kao i ostali saigrači, nema dilemu. 

„Imamo želju, san i volju da osvajamo trofeje u novoj sezoni. Želimo i u Evroligi da jurišamo na sami vrh, ili bar da se plasiramo na fajnal-for! Čisto da dokažemo da možemo i da su naše želje ostvarive“, jasan je Smailagić.

Mladi prvotimac Partizana protekle sezone je kuburio sa povredom kolena, koja ga je mučila i dok je bio član NBA ligaša Golden Stejt Voriorsa, ali sada je fit i sasvim fokusiran na napredovanje i nova dokazivanja u drugoj sezoni u Partizanu.

„Godinu dana sam stariji, videćemo šta sam naučio prošle sezone, a i u novoj svakako da želim da napredujem“, poručio je Alen Smailagić.