„Teško je istovremeno biti razvojna i takmičarska ekipa“

Euroleague 22. apr 202419:56 4 komentara

Tokom gostovanja predsednika Partizana u podkastu "Večiti u EL" bilo je dosta reči i o mladim igračima i njihovoj ulozi u ekipama, o tome koliko su napredovali, koliko prilike dobijaju...

Sponzor specijala Evrolige u sezoni 2023/24 – MaxBet.

Izdvajamo iz Mijailovićevog gostovanja:

Zašto je Mijailović malo tužan i o „realnijoj“ EL licenci

„Kažu Ostoja loš, ne priča sa Željkom… Da li sam budala?“

Ostoja: Naziva me narko dilerom, a ja da sedim sa njim…

Mijailović: Kasno smo krenuli u skauting za ovu sezonu

„Od kada sam došao doveli smo mnogo mladih igrača, koji su dobili priliku i šansu, a sada je pitanje gde su oni sada. Mega je razvojni klub, koji sve podredi jednom ili dvojici igrača koji se probiju u NBA ligu, ali Mega nema rezultatski imperativ. Mi smo takmičarska ekipa, koja ima cilj i koja je podređena rezultatima. Mi smo prošle sezone dobili nadimak KK Kamerun. Kada smo stigli na prag finalnog turnira Evrolige i osvojili ABA ligu niko to nije spominjao. Košarkaški savez Srbije mora da omogući Partizanu i Zvezdi da imaju B tim, koji će igrati u ABA 2 ligi ili bilo kojoj drugoj ligi, kako bi se razvijao i rastao. Mi imamo stručni štab koji je među pet najboljih u Evropi, a ne pričam samo o Željku. Ako takav stručni štab ne može više od urađenog, jasno je da mora da postoji razvojni klub. Doveli smo Đorđa Jovanovića, koji je sada u razvojnoj ligi. Primer je i SC Derbi koji je razvojni klub, koji stvara igrače, ostvaruje dobre rezultate, ali SC Derbi nije rezultatski klub“, naglasio je Mijailović.

Bilo je reči i o Tristanu Vukčeviću, njegovim izjavama o vremenu u Partizanu, Obradovićevom odnosu prema Vukčeviću i ponosu što je on otišao u NBA, ali i tome zašto je Vukčević imao minutažu kakvu je imao.

/Preuzimanje delova intervjua dozvoljeno je samo uz navođenje izvora i link ka našem portalu/

MaxBet Fantazi promo
Promo

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare